Najnovije

RAT UŽIVO: Kurdi uhvatili živog džihadistu (VIDEO)

Nakon što su snage iračke vlade zauzele Nimrod, drevni asirski grad koji je ID osvojila pre dve godine, nastavljaju se borbe s džihadistima u predgrađima Mosula.

Pešmerge u Mosulu (Foto: Jutjub)

U nedelju su pricurili video snimci sa ratišta koji prikazuju kako samozvana Islamska država lagano kopni dok se njeni borci sve češće nalaze u bezizlaznim situacijama.
U jednom od tih snimaka zabeležen je trenutak kada su snage kurdskih Pešmerga opkolile grupicu džihadista u jednoj zgradi i naterali ih da se predaju. 
Na početku snimke Pešmerge viču džihadistima da izađu van, uz obećanje da ih "neće ubiti". Kako bi ih uverili da nemaju izbora, vojnici govore kako su već uhvatili njihove prijatelje, navodeći imena zarobljenih džihadista. 
Nakon nekoliko minuta ubedživanja iz ruševina izlazi otrcani i prljavi džihadista duge i neuredne kose i brade. U znak predaje podigao je ruke visoko i otkrio je torzo kako bi pokazao da ne nosi oružje (potencijalno samoubilački pojas). U jednom trenutku nakon što su ga vojnici opkolili i pritisli uza zid džihadista je povikao: "Neću se razneti". 
Pitao je koliko je njegovih prijatelja s njima i rekao da su u ruševinama još trojica, možda četvorica džihadista koji su živi i ne žele se predati. 
Nakon dodatne vike i odguravanja nekoliko vojnika koji su nešto "prisnije" hteli da porazgovaraju s džihadistom, video se završava. Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA