Najnovije

PRAVOSLAVAC VODI TRAMPOV KABINET: Rajns Pribus - ključni igrač za opstanak novog predsednika SAD

Pravnik iz Viskonsina kome se novi predsednik SAD-a naročito zahvalio neposredno posle pobede i jedini kome je u prvom obraćanju prepustio mikrofon, istaknuti je republikanac i poznati vašingtonski igrač.

Rajns Pribus (Foto: Sinhua)

Predsednik Nacionalnog komiteta Republikanske partije Rajns Pribus (44), koji je ove godine svim pravoslavcima u svetu poželeo "srećan i blagosloven Uskrs", novi je šef kabineta Bele kuće. NJemu su se već pripisivale zasluga za "dovođenje na vlast" predsedavajućeg Predstavničkog doma Pola Rajana i guvernera Viskonsina Skota Vokera.
Po ocu Ričardu poreklom Nemac, po majci Dimitri Grk, Pribus, čije pravo ime je Rajnhold, celog života je posvećeni vernik Grčke pravoslavne crkve. On je, štaviše, tokom TV intervjua u aprilu, rekao da su tri stvari svete u njegovom kabinetu - grčka pravoslavna liturgija, platforma Republikanske partije i raspored utakmica Bruersa, bejzbol tima iz njegovog Milvokija. Otac dvoje dece, Pribus je iskusni političar koji uživa u muziciranju. Sada najbliži Trampov saradnik, međutim, nije ostajao dužan na kritike milijardera tokom kampanje, posebno one koji su se odnosili na, njemu nenaklonjen, republikanski establišment, kao i opaske na račun žena i muslimanske porodice odlikovanog američkog kapetana. Pribus je sada i značajna karika u delikatnom poslu "mirenja" Trampa sa delom konzervativnog establišmenta koji je tokom kampanje bio otvoreno protiv njega, ili čak na strani Klintonove. Zbog svog dugogodišnjeg prisustva u vrhu vašingtonskog establišmenta, izbor Pribusa za šefa kabineta izazvao je zabrinutost među mnogim "tvrdokornim" Trampovcima. Ipak, kako tvrdi Rodžer Stoun, dugogodišnji vašingtonski "insajder", Tramp je veoma dobar u proceni ljudi i verovatno će uspeti da "upotrebi" Pribusa na najbolji mogući način. Pribusovo iskustvo, veze i talenat, verovatno i jesu najbolji recept za borbu koja predstoji novoizabranom američkom predsedniku, kako za konačan ulazak u Belu kuću, tako i za opstanak u njoj. Izvor: Novosti, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA