Najnovije

NEĆE SKORO U AL BAB: Otpočeo žestok rat između Kurda i Turaka pred vratima grada (FOTO/MAPA)

Borbe između jedinica kurdskih i pro-turskih snaga na severu Sirije izmiču kontroli.

Borbe u blizini Al Baba (Foto: Tviter)

Gori gotovo čitava linija razdvajanja između ljutih neprijatelja koji su uspevali da izbegnu ozbiljne sukobe od početka operacije Štit Eufrata koja traje već 87 dana.  Varnica za haos izbila je u selu Kabasin, nakon čega je započela razmena vatre u širem području oko mesta desetak kilometara istočno od Al Baba.

Deo kurdskih jedinica, ipak, pokušao je da načini proboj prema položajima Islamske države, ali su naleteli na artiljerijsku vatru pro-turskih snaga, koje su se odmah time i pohvalile na svojim Tviter kanalima. 

Turski pokušaj upada u Al Bab, takođe je prošao neslavno, a prema tvrdnjama Amaka, informativne agencije ID-a, uništen je jedan Turski tenk i eliminisana jedinica boraca takozvane Slobodne sirijske armije. U isto vreme, SAA koja je najavila da će prva stići do strateški važnog grada na severu Alepa, započela je pripremu terena za kopnenu akciju. Tokom današnjeg dana izvedeno je oko 15 vazdušnih napada na položaje Islamske države u vojnom postrojenju Deir Hafer koje stoji između sirijskih snaga i Al Baba, kao i okolne kontrolne punktove i okupljališta boraca terorističke organizacije. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA