Najnovije

ĐULIJANI O SRBIJI: Trebalo je da vas bombarduju!

Bivši gradonačelnik NJujorka Rudof Đulijani pričao je u intervjuu za CNN u petak kako je izgledala njegova poseta Beogradu.

Rudi Đulijani (Foto: Jutjub)

Đulijani je u aprilu 2012. godine boravio u Beogradu kako bi dao dao savete za bolji razvoj grada, kao i savete Aleksandru Vučiću, koji je tada bio kandidat za gradonačelnika.
U intervjuima koje je davao u to vreme, Đulijani je rekao da je plaćen od jedne kompanije iz Londona kako bi učestvovao u sastavljanju plana za ekonomski razvoj Beograda. U medijskim Izveštajima iz 2012. godine, stoji da je Vučić, tada kandidat za gradonačelnika glavnog grada, pozvao Đulijanija u Beograd, kako bi dobio savete od njega. 
On kaže da ga je londonska kompanija pozvala i da je njegov tim razmotrio ponudu i utvrdio da može da pruži korisne savete za razvoj Beograda. 
- Nisam bio tamo kako bi im dao adresu agencije za odnose s javnošću. Otišao sam tamo i održao veoma značajan govor o jednoj oblasti, što je savršeno u skladu sa zakonom. Ne znam šta sam uradio pogrešno. Ili kako to može biti ocenjeno kao pogrešno - kaže Đulijani. 
Đulijani ističe da se ponašao veoma časno i kako navodi, hrabro jer je tada poručio: "Mislim da je trebalo da vas bombarduju", misleći na NATO bombardovanje Jugoslavije 1999. godine. 
- Koliko ljudi ode u neki grad i kaže:' Ja mislim da je bilo u redu što su vas bombardovali'. Znate li koliko često sam ja to radio? - naglasio je on. 
Rudi Đulijani je ozbiljan kandidat za mesto državnog sekretara SAD, ali ga zbog veza po svetu očekuju iste kritike koje je on upućivao Hilari Klinton, piše AP u četvrtak 
Kako se navodi, dok je Klintonova bila na funkciji, ona je bila ta koja je "izrazila zabrinutost" zbog Đulijanijevog putovanja u Beograd i susreta sa, kako navodi AP, "liderima srpske političke partije koji su nekada bili saveznici Slobodana Miloševića". 
- Đulijani je rekao da će on i njegova konsultantska firma savetovati zvaničnike Srpske napredne stranke, ukoliko pobede 6. maja na izborima u Beogradu. Ta stranka će na izborima biti protivnik vladajućoj proevropskoj koaliciji... Đulijanijeva poseta je razljutila gradonačelnika Dragana Đilasa, koji je kritikovao bivšeg gradonačelnika NJujorka zbog podrške NATO bombardovanju Srbije i Beograda 1999. godine - navodi se u tom tekstu. 
Podsećamo, premijer Vučić je na konferenciji za medije posle izbora u SAD naveo da će njegov drug Đulijani verovatno biti važan deo novog establišmenta u SAD.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA