Najnovije

MIHAJLOVIĆ: SAD su prijatelj i partner Srbije!

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da Srbija želi da nastavi odliče odnose sa SAD, kao i da su SAD naš prijatelj i partner, te dodala da ne želi po tom pitanju da komentariše polemiku ministra Ivice Dačića i lidera opozicionog LDP-a Čedomira Jovanovića.
“Ne bih to uopšte komentarisala, prvo nemam dovoljno informacija da bih to radila, ali ono što sam sada rekla ostajem pri tome - da imamo zaista odlične bilateralne odnose i naši odnosi mogu da budu bolji, ne zaboravite da više od 20.000 ljudi radi u američkim kompanijama u Srbiji”, rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanje novinara ko je u pravu Dačić ili Jovanović.
Mnogo smo, kazala je, zajedno radili da bismo mogli da se pohvalimo da smo na Duing biznis listi napredovali, kao i da je to bio zajednički rad sa Ambasadom SAD i USAID.
“Sve što smo do sada uradili u bileateralim ekonomskim odnosima treba da natavimo. Srbija jedina zemlja u regionu koja ima dirketn let za SAD. To ne dobija zemlja koja ima loše odnose sa SAD i mislim da te stvari treba da nastavimo”, poručila je Mihajlović.
SAD su, istakla, prijatelj Srbije i naš partner u bilateralnim i ekonomskim odnosima, kao i zemlje EU.
U preko 1.000 američkih kompanija ili kompanija sa američkim kapitalom u Srbiji radi više od 20.000 ljudi.
"Želimo da se ta saradnja nastavi i da to bude na naše obostrano zadovoljstvo”, naglasila je Mihajlović, koja je otvorila Sajam zelene gradnje u Belekspo centru zajedni sa ambasadorom SAD Kajlijem Skotom i ambasadorom Italije Đuzepe Mancom. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA