Najnovije

Promena u Turskoj mogla bi da natera Rusiju na eskalaciju sukoba i to ne samo na teritoriji Ukrajine (VIDEO)

Analitičar Aleksandar Pavić kaže da bi ishod izbora u Tuskoj i eventualni poraz Erdogana mogao da bitno utiče na tok rata u Ukrajini.

- Ako Erdogan izgubi to može mnogo da promeni situaciju i da pruži krila Zapadu i Ukrajincima, odnosno da vrlo negativno utiče na Rusiju i na način vođenja rata u Ukrajini. Ako bi Turska napustila relativno neutralan stav i počela ozbiljnije da naoružava Ukrajinu, da pravi problem Rusima oko Bosfora, ili da se sučajno desi diverzija na Turskom toku, sve to bi jako negativno uticalo na Rusiju i ona bi, htela ne htela, bila primorana na eskalaciju sukoba i to ne samo u Ukrajini – kaže Pavić u intervjuu za poral Pravda.

Pavić kaže da SAD pokušavaju da pokrenu nove krize i ratove u Aziji i Africi kako bi zaustavili proces jačanja Kine i Rusije, a da ni Balkan nije bezbedan u trenutnoj geopolitikoj situaciji. On objašnjava da su američke elite u panici, pogotovo strahuju da će Kina u naredne dve godine preuzeti primat u Svetu i zbog toga su spremni i na najesktreminije poteze kako se to ne bi desilo.

Kao jedno od najopasnijih žarišta Pavić navodi Pakistan gde izazivajući nestabilnost SAD žele da odseku važan pravac za kineski izvoz. Govoreći o Kazahstanu, Pavić objašnjava da ta zemlja povlači antiruske poteze, ali da ni Rusija, ni Kina ne smeju da dozvole sebi da Kazahstan u potpunosti padne pod zapadni uticaj.

Pavić smatra da rat koji se vodi nije samo u ekonomskom u vojnom sektoru, već je i rad za sistem vrednosti gde je pod posebnim napadom Pravoslavlje.

- Neko to naziva hibridnim ratom, ali ovo je zapravo totalni rat - kaže Pavić.

U intervjuu za Jutjub kanal Pravda on govori i o političkoj krizi u Srbiji, stanju opozicije, Kosovu i Metohiji, srpskoj diplomatiji i drugim aktuelnim temema.

SPECIJALNA OPERACIJA PROTIV SRBA: Razoružavanje naroda se sprovodi po unapred planiranoj agendi (VIDEO)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA