Najnovije

MERKELOVA NE ODUSTAJE: Ipak ulazi u trku za četvrti mandat!

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je, govoreći na sastanku svoje stranke Hrišćansko-demokratske unije Nemačke, da je spremna da se četvrti put kandiduje, navodi agencija DPA pozivajući se na svoje izvore.

Angela Merkel (Foto: Sinhua)

Merkelova je ovo izjavila na zatvorenoj sednici Predsedništva stranke u Berlinu. Očekuje se da će njena kandidatura zvanično biti objavljena večeras. 
Ove nedelje Merkelova je obećala da će odgovoriti na pitanje o svojoj kandidaturi za mesto kancelara Nemačke za novi mandat „u odgovarajućem trenutku koji još nije došao“. Ranije je političar Hrišćansko-demokratske unije Norbert Rotgen, u intervjuu za Si-En-En rekao da će se liderka stranke Angela Merkel četvrti put kandidovati za mesto nemačkog kancelara. Merkelova je prvi put postala kancelar Nemačke 2005. godine. U avgustu prošle godine nedeljnik „Špigl“ je, pozivajući se na svoje izvore, javio da je Merkelova odlučila da se kandiduje za četvrti mandat 2017. godine. List je tada pisao da je Merkelova već razgovarala o pripremama za izbornu kampanju sa generalnim sekretarom Hrišćansko-demokratske unije Peterom Tauberom i generalnim direktorom partije Klausom Šulerom. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA