Najnovije

NATO GENERAL UPLAŠEN: Rusi pokazuju moć, pometnja na Zapadu

Predsednik Vojnog komiteta NATO Petr Pavel rekao je da razmeštanje ruske mornarice na sirijsku obalu ne treba shvatati kao neprijateljski čin.

General Petr Pavel (Foto: Jutjub)

On je istakao za francuski L Mond da je Rusija izazvala pometnju među zapadnim liderima, ali i dodao da Moskva ne želi da uruši svoju reputaciju.
“Treba pogledati iza događaja, iza toga da se vojni potencijal Rusije, kao i vojno prisustvo te zemlje stalno povećava. Moskva želi da pokaže da poseduje vojnu moć i zahteva poštovanje za nju. Ta vojna moć se koristi u političke svrhe“, rekao je Pavel. 
NATO general smatra da je cilj Moskve da se vrati u vrh međunarodne političke scene i da zbog toga razmeštanje mornarice, na čelu sa nosačem aviona “Admiralom Kuznjecovim“ ne treba shvatati kao provokaciju ili neprijateljsku nameru. 
“Moskva pokazuje svoj kapacitet i sredstvo za sprovođenje samostalne operacije ukoliko bude smatrala da je to potrebno“, istakao je Pavel. 
Zvanična Moskva je u Sredozemno more poslala pored nosača aviona i ratnu krstaricu, protivpodmorničke razarače i brodove za podršku.
Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA