Najnovije

DOMINACIJA: Ruska „Sarmat“ je 2.000 puta moćniji od „hirošime“!

Nova ruska interkontinentalna raketa „Sarmat“ - iako će tek da zauzme svoje mesto u nuklearnom arsenalu svoje zemlje - već uveliko plaši Britance.

Nova ruska interkontinentalna raketa „Sarmat“ (Foto: RIA Novosti)

 A i postoje u Londonu oni koji imaju razlog da upravo njome plaše Britance.
Dnevni list The Daily Mail objavio je: „Raketa RS-28 Sarmat ima maksimalnu brzinu od 4,3 milje u sekundi. Rusi žele da ona baš svojom superbrzinom nadvlada sve sisteme protivraketne odbrane. Vladimir Putin je želeo da ima nuklearnu raketu koja je u stanju da za samo 13 minuta stigne do teritorije Velike Britanije“.
Isti dnevni list posebno naglašava: „Nadzvučna brzina omogućava ovoj raketi da praktično bude nevidljiva za američki sistem protivraketne odbrane u Evropi“.
Dopisnica tog lista iz Moskve, Libi Palmer, svemu je još pridodala:
„Snimci koje je Rusija postavila na internet prosto zastrašuju. „Sarmat“ može da nosi 16 nuklearnih bojevih glava čija je ukupna snaga 40 megatona, a to znači da je 2000 puta moćnija od bombe bačene 1945. godine na Hirošimu. Putin planira da nadzvučnim „Sarmatom“ već 2018-te zameni stare rakete SS-18 Satan. Putin se na ovo odlučio posle niza nesuglasica sa Zapadom“.
Britanski tabloid The Sun odlučio je da nimalo ne zaostane, pa je objavio:
„Nadzvučna ruska raketa značiće - brzu smrt. Čak i sa udaljenih tačaka, stigla bi do Velike Britanije za svega 23 minuta.“
Da bi sve delovalo još ubedljivije The Sun je povukao pravu liniju između Moskve i Londona i ukazao da je u pitanju samo 1.551 milja. Pa podvukao:
„Putin je u proizvodnju teške nadzvučne rakete uložio milijarde i to mu je donelo uspeh. On dosad nije raspolagao raketom velikog dometa koja je mogla da razvija takvu brzinu“.
Ocene i upozorenja trećeg britanskog lista - The Daily Express-a - još su kraće, još konkretnije i još oštrije:
„Rusija je pokazala smrtonosnu raketu koja je u stanju da probija sistem protivraketne odbrane NATO. Toj raketi je od Kalinjingrada do Londona potrebno samo nekoliko minuta. NJen prizvođač - Korporacija Taktičko raketno oružje Rusije - ne krije da je bomba bačena na Hirošimu u poređenju sa Sarmatom - dečija igračka“.
Ovaj list je uz tekst objavio dve fotografije. Na jednoj Putin ljutito udara šakom po stolu, a na drugoj - donekle „izgubljena“ britanska premijerka Tereza Mej... Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA