Najnovije

LAVROV: Hapšenje ruskih vojnika je provokacija

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je hapšenje dvojice ruskih vojnika na Krimu ocenio kao provokaciju ukrajinskih bezbednosnih službi.

Sergej Lavrov (Foto: JuTjub)

- Tom situacijom se bave naši organi. Smatramo da je u pitanju nezakonita provokacija koju je sprovela ukrajinska bezbednosna služba na teritoriji Ruske Federacije prema državljanima Rusije - rekao je on.
Istovremeno, izvori iz Crnomorske flote kažu da su pripadnici ukrajinske bezbednosne službe namamili ruske vojnike Maksima Odincova i Aleksandra Baranova nudeći im dokumente o višem obrazovanju. Kako navode mediji, dogovor je bio da pripadnici bezbednosne službe uruče dokumente ruskim vojnicima, međutim, čim su oni prešli granicu i ušli u Ukrajinu bili su momentalno uhapšeni. Oglasio se i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji je, upitan da li ima veze što su ti vojnici prethodno služili u redovima ukrajinske vojske, rekao da je najvažnije ipak to što su oni državljani Rusije. „Oni su građani Ruske Federacije. U ovom slučaju je to najvažnije“, rekao je on. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA