Najnovije

REALNO STANJE: Ujedinjene nacije traže od Sirije da Alepo preda teroristima

Nakon pobedničkog napredovanja sirijskih oružanih snaga protiv terorista kada su oslobođeni mnogi regioni, specijalni izaslanik UN Stafan de Mistura, ponudio je Bašaru Asadu da prihvati plan primirja Ujedinjenih nacija ili, tačnije, da se faktičkiu povuče, ostavljajući Alepo ID.

Ilustracija (Foto: Katehon)

Plan Ujedinjenih nacija predviđa davanje autonomije zapadnom delu Alepa i povlačenje Vladinih trupa iz grada, što je zaista veoma čudno u trenutnoj situaciji, u kojoj će, u svetlu pobede Vladine vojske, teroristi učiniti sve da opstanu.
Ministarstvo spoljnih poslova Sirije je dalo izjavu, pozivajući da se zaustavi finansiranje i podrška terorista "koji napadaju škole i bolnice, pretvarajući ih u sedišta militanata, koja kasnije koriste kao odskočnu dasku za nove terorističke zločine".
Pored toga, odgovornost za ratne zločine koji se odvijaju u zemlji, leži ne samo na teroristima, već i na njihovim vlasnicima, što je, između ostalog i pošteno: "Odgovornim za zločine počinjene na njenoj teritoriji, Sirija smatra zemlje koje šalju hiljade plaćenika da bi ubijali sirijski narod i razarali njenu infrastrukturu, koju je narod stvorio svojim rukama", dok su kao sponzori terorista prozvani Ankara, Doha, Rijad, Vašington, Pariz i London.
Sirijski ministar inostranih poslova Valid al-Mualem, održao je sastanak sa Stafanom de Misturom, na kome je odbacio plan terorista za predaju Alepa, nazivajući takozvano primirje povredom nacionalnog suvereniteta.
U međuvremenu, Ministarstvo spoljnih poslova Sirije kaže da se primirje u zemlji i u regionu Alepa poštovalo, ali jednostrano. U trenutku kada je Vlada sve pozvala na primirje, sa ciljem normalizacije humanitarne situacije, teroristi su nastavili sa raketnim napadima: na dve škole, univerzitet i stambene četvrti.
Izvor: Katehon

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA