Najnovije

TRAMP ŽELI KUBU: Već spremio listu zahteva za Raula Kastra!

Trenutni aranžman između SAD i Kube, koji je uspostavio odlazeći američki predsdnik Barak Obama, donosi dobrobiti jedino Kubi, rekao je budući šef kabineta Donalda Trampa Rajns Pribus.

Tramp želi Kubu (Foto: Sinhua. Pravda)

Pribus je danas rekao da će nova administracija revidirati politiku otvaranja prema Kubi ukoliko kubanska vlada ne promeni kurs. On je precizirao da Tramp želi da vidi da Kuba ide u "dobrom pravcu", recimo po pitanju verskih sloboda, kako bi nastavio diplomatske odnose sa tom zemljom. Tramp može da poništi Obaminu politiku otvaranja prema Kubi bez pomoći Kongresa, jer je ona uvedena izvršnom naredbom ne zakonom, podseća AP. Tramp je i tokom kampanje obećavao da će poništiti učinjeno ukoliko Raul Kastro ne ispuni njegove zahteve. On međutim to nije ponovio u subotnjem saopštenju povodom smrti bivšeg kubanskog lidera Fidela Kastra.
Tramp i Obama su u subotu razgovarali oko 45 minuta, rekla je Trampova savetnica Kelijan Konvej koja nije otkrila o čemu je bilo reči, već je navela da njih dvojica "redovno razgovaraju" i da se dobro slažu bez obzira na veoma oprečne stavove o politici. Ona međutim nije želela da kaže šta će Tramp uraditi po pitanju američko-kubanskih odnosa kada postane predsednik. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA