Najnovije

MEKEJN TRAMPU: Da se nisi usudio da sklopiš mir sa Rusijom, inače …

Već je objavljena vest o telefonskom razgovoru novoizabranog američkog predsednika Trampa i ruskog predsednika Putina, u kom su sadašnji i budući predsednici razgovarali o potrebi da se naprave razlike i obrati pažnja na konstruktivnije buduće odnose.

DŽon Mekejn (Foto: intifada-palestine.com)

Sa ozbiljnim posmatračima u poslednjih godinu dana koji su povećavali tenzije između SAD-a i Rusije sa otvorenim brigama za izbijanje nuklearnog rata, sa oko 300.000 NATO vojnika koje se nalaze na ruskoj granici, sa sankcijama koje štete prosečnim poslovnim ljudima sa obe strane, normalna osoba može na blago otapanje Hladnog rata 2 gledati kao na rani pozitivan pokazatelj kraja Obamine ere.
U žestokoj izjavi koju je objavio danas, kao reakciju na telefonski razgovor Trampa i Putina, senator Mekejn je osudio bilo kakve napore novoizabranog predsednika Trampa da pronađe zajednički jezik sa Putinom, izveštava "Ronpaulinstitute.org”.
Svakoj Putinovoj tvrdnji da želi da poboljša odnose sa SAD se mora energično usprotiviti, piše Mekejn. On objašnjava:
“U takve tvrdnje treba da verujemo isto koliko i u bilo koje druge koje je izjavio bivši agent KGB-a koji je gurnuo svoju zemlju u tiraniju, ubio svoje političke protivnike, napao svoje susede, zapretio američkim saveznicima i pokušao da ugrozi izbore u Americi.“
Interesantno je da je republikanac Mekejn iskoristio rečenicu iz kampanje Hilari Klinton (onu zbog čega je izgubila izbore), da su Rusi nekako izmanipulisali izborni proces SAD-a. Ta tvrdnja nikada nije potkrepljena činjenicama a tvrdnja Hilari da su se nekih 17 američkih obaveštajnih agencija složila sa njom se pokazala kao opasna i glupa laž.
Zašto se Putinu ne treba verovati, prema rečima Mekejna?
“Vladimir Putin se ponovo pridružio Bašaru Asadu u njegovom varvarskom ratu protiv sirijskog naroda sa nastavkom velikih ruskih vazdušnih i raketnih napada na Idlib i Homs. Još jedan brutalan napad na grad Alepo bi mogao uskoro uslediti.“
Ono što Mekejn ne govori je da za razliku od američke vojske u Siriji, Rusi su pozvani od strane sirijske vlade i rade u skladu sa međunarodnim pravom. Ah, da, i oni se takođe bore protiv Al Kaide i ID, koji su nastojali da svrgnu Asada u poslednjih pet godina.
Možda je Mekejn samo jako osetljiv nakon sastanka sa Al Kaidom i ID u Siriji?
Kako kruže glasine iz Vašingtona o neokonzervativcima koji njuškaju oko vrhunskih pozicija dolazeće administracije, to će dobro poslužiti novoizabranom predsedniku Trampu da razmisli o istinskoj prirodi ovih neokonzervativnih zveri…
Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA