Najnovije

OTKRIVEN MOST IZMEĐU DVE SUPERSILE? Melanija ima izvrsnu ideju!

Slovenija bi, ako bi za to inicijativa došla s američke ili ruske strane, mogla kod sebe mogla organizovati prvi susret novoizabranog američkog predsednika Donalda Trumpa i ruskog predsednika Vladimira Putina, kazao je u razgovoru za američku novinsku agenciju Associated Press slovenski premijer Miro Cerar.

Putin i Tramp (Foto: kremlin.ru/ flickr.com)

"Ako bi SAD i Rusija za to dali inicijativu, Slovenija bi mogla postati most između dve supersila", kazao je Cerar, dodavši da je njegova država u prošlosti već dokazala da je sposobna organizovati takve susrete jer su se u Sloveniji prvi put susreli Vladimir Putin i DŽordž Buš, na početku prvog mandata nekadašnjeg predsednika SAD-a.
Slovenski je premijer u razgovoru za AP rekao da je telefonski razgovarao s Trampom i njegovom suprugom Melanijom koja ga je nazvala prošao super, te da je spomenuta i ta izvrsna ideja, ali bez konkretnog zaključka. Razgovor u kojemu je Cerar četitao predsedničkom paru uglavnom se, po Cerarovim rečima, odnosio na stanje u Sloveniji i modernizaciju zemlje koju provodi njegova vlada, te aktualnu situaciju, ali je spomenuta i mogućnost sastanka Trump-Putin u zemlji u kojoj je rođena nova američka prva dama. "Te mogućnosti smo se samo dotaknuli, ali nismo došli do nikakvog konačnog zaključka", kazao je Cerar za američku agenciju. Izvor: Hina

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA