Najnovije

SARADNIK MERKELOVE: Nemačka da pooštri sankcije protiv Rusije!

Šef nemačkog kabineta za spoljne poslove, Norbert Retgen, jedan od ključnih saradnika nemačke kancelarke Angele Merkel iz njene stranke CDU, poručio je da Berlin treba da uvede dodatne sankcije protiv Rusije zbog ruske uloge u ratu u Siriji.

Angela Merkel (Foto: Jutjub)

NJegov zahtev dolazi u trenutku kada je sirijska vojska počela naglo da preuzima kontrolu nad teritorijom istočnog Alepa koji se nalazio pod kontrolom islamističkih militanata, koje Zapad podržava.
Retgenu se pridružila i poslanica iz stranke Zelenih, Franciska Brantner, koja takođe ističe kako Zapad mora odmah da deluje po pitanju "rusko-sirijskih napada na istoku Alepa". Sankcije zapravo zagovaraju kao najmanju moguću meru.
- EU mora da nametne barem sankcije zbog ovih ratnih zločina - navodi se u njihovoj zajedničkoj izjavi i poziva se na sankcioniranje ruskih zvaničnika i pojedinaca. - Nije prihvatljivo da oni koji su odgovorni za ratne zločine dolaze u Minhen ili Pariz da obave svoju božićnu kupovinu dok se u Siriji ubijaju žene i deca - navodi se. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA