Najnovije

TOTALNI RASPAD U EU: I u Holandiji na vlast dolaze evroskeptici?

Lider desničarske holandske stranke Sloboda (PVV), Gert Vilders, koji važi za islamofoba, postaje sve popularniji, a njegova stranka bi da se izbori održavaju danas osvojila najveći broj glasova u Holandiji, potvrđuju nove ankete.

Gert Vilders (Foto: Jutjub)

Najuglednija holandska organizacija za političke ankete objavila je izveštaj u kojem se navodi da bi PVV dobila 33 poslanička mesta u donjem domu holandskog parlamenta koji ima 150 mesta. U tom slučaju Vilders bi postao novi holandski premijer.
Stranka aktuelnog premijera Marka Rutea, Narodna stranka za slobodu i demokratiju, završila bi na drugom mestu sa 25 poslaničkih mandata. 
Vildersova stranka trenutno ima 15 mandata u parlamentu. 
Idući parlamentarni izbori u Holandiji održaće se u martu iduće godine, a mnogi već smatraju da će to biti Vildersov trijumf.
Po pitanju odnosa između EU i Rusije, Vilders je kritičan prema pojedinim ruskim potezima, ali tvrdi da je EU učinila grešku kada su krenuli u sukob sa Moskvom. "Rusija, naravno, mora da skloni svoje ruke s ukrajinske teritorije, uključujući i sa Krima, ali podsticanjem ove situacije EU je pokazala svoj bankrot", rekao je. Ističe da je EU "dolila benzin na vatru" kada su Ukrajini ponudili trgovinski pakt. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA