Najnovije

EDITA PROLUPALA: Albancima je bilo najbolje sa Hitlerom!

Zvuči neverovatno, ali Edita Tahiri, kosovska ministarka za dijalog, bez blama je izjavila „da je Albancima bilo dobro samo pod Nemcima, i to za vreme Drugog svetskog rata“.

Edita Tahiri (Foto: Sinhua)

Ona se tom izjavom proslavila pre dva dana u Libanu tokom međunarodnog foruma „Dijalog i najbolja praksa 2016“, na kojem je učestvovao i Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM.
„Tito nije bio omiljen među Albancima jer se zalagao za Jugoslaviju, zbog čega se i nismo borili protiv nemačkih trupa tokom Drugog svetskog rata. Iskreno, nama je jedino bilo dobro tokom Drugog svetskog rata jer su tada svi Albanci bili zajedno u jednoj državi“, rekla je ona.
S druge strane, Marko Đurić je ovako objasnio stav Beograda kada je reč o južnoj srpskoj pokrajini.
„Braneći svoj integritet u slučaju Kosova i Metohije, Srbija ne štiti samo svoje interese, već i međunarodno pravo, i doprinosi sprečavanju toga da virus separatizma i otcepljivanja teritorija na kojima žive nacionalne manjine unese haos u međunarodni poredak. Iako se Beograd i Priština ne slažu oko mnogo toga, verujem da možemo da stvorimo trajni mir zadržavajući naše stavove po pitanju statusa. Sve dok se razgovara, postoji svetlo na kraju tunela“, rekao je Đurić.
Izvor: Alo.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA