Najnovije

"Promene u odnosima Srbije i SAD ako pobedi Tramp"

Profesor FPN Univerziteta u Beogradu Ivo Visković ocenio je da se posle predsedničkih izbora u SAD u odnosima sa Srbijom "velike promene neće dogoditi".

Donald Tramp (Foto: Jutjub)

Kako je rekao, šanse za neke promene bi bile moguće pre ako pobedi Donald Tramp.
On je naveo da bi, uopšteno gledajući, "promena bila i u tome kada bi pobedila (demokratska kandidatkinja) Hilari Klinton kao prva žena predsednik". 
Visković misli da "(republikanski kandidat) Donald Tramp, uz sve poštovanje prema njemu, ipak neke stvari u predizbornoj kampanji govori koje se niti mogu realno ostvariti niti će on kao predsednik biti toliko moćan da može takve promene da ostvari. 
Naravno, ukoliko on pobedi, šanse za neke promene su veće, ali mislim da se suštinska američka spoljna politika, posebno prema našem regionu, neće bitnije promeniti", rekao je Visković uoči početka drugog dana Desetog regionalnog seminara politikologa na Kopaoniku. 
Visković je dodao da "može doći po nekih finesa, do nekih nijansi, ali ono što je njihova suština ostaće i nadalje". 
Trodnevni seminar na Kopaoniku organizuju Centar za društveni dijalog i regionalne inicijative (CDDRI) i Fakultet političkih nauka (FPN) Univerziteta u Beogradu, uz podršku Ambasade SAD u Srbiji i Balkanskog fonda za demokratiju (BTD). Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA