Najnovije

RAZVOJNI PUT DRAGICE NIKOLIĆ: Evo šta kaže čovek zaslužan za transformaciju prve dame Srbije

Dragica je završila kurs javnih nastupa u jednom poznatom beogradskom institutu.

Predsednički par (Foto: Sinhua)

Dragica Nikolić, supruga predsednika države Tomislava Nikolića, očito ozbiljno shvata ulogu prve dame, pa je nakon što je "upeglala" fizički izgled angažovanjem frizera, šminkera i stilista, kao i kupovinom skupe garderobe, rešila da poradi i na ponašanju, prenosi dnevni list Alo. Kako je ispričao Slobodan Roksandić, osnivač tog instituta, koji je radio sa Dragicom, njena obuka počela je pre dve godine pred njen nastup u Ujedinjenim nacijama (UN) u NJujorku, kada je trebalo da učestvuje na Sedmom godišnjem svetskom skupu posvećenom autizmu. - Počeli smo da radimo pre dve godine, onog momenta kada je zbog Fondacije Dragica Nikolić imala potrebu da bude aktivna u nastupima, da priča o određenim stvarima, kao recimo prilikom otvaranja porodilišta koja su obnavljali... U prvoj fazi rada uvežbavali smo njen nastup u NJujorku u Ujedinjenim nacijama, gde je trebalo da govori pred 300 ljudi. Ona je, jednostavno, neko ko je shvatio da nije najvičniji tome, što je sasvim razumljivo, s obzirom na njeno životno iskustvo - napominje Roksandić. To su, kaže, bili momenti kada su, kada je reč o javnim nastupima, postavili temelje i ustanovili kako bi Dragica trebalo s tim saznanjima da funkcioniše i da bude uspešna. - Jednostavno, da nema tremu i strah koji su je pratili. Uspela je to značajno da popravi i da pobedi i sebe - priča Roksandić. On objašnjava da supruga predsednika Nikolića nije prošla klasičan kurs, već da su radili "jedan na jedan". - Rad "jedan na jedan" je prilagođen specifičnim potrebama javnog nastupanja. Više sam bio njen savetnik, pomagao sam joj da se pripremi za nastupe. U današnje vreme, kada se podrazumeva da sve znamo, dobro je videti da, kada se suoče sa onim što nije njihov teren, ljudi hoće da se u tom smislu usavrše. Što se Dragice tiče, ona je došla u poziciju da se bavi javnim pozivom i da se uključuje u određene javne stvari, a pre to nije bio slučaj. Ona je bila u predsednikovoj senci i nije imala potrebu da se obraća i drži govore - objašnjava Roksandić.
Kako kaže, Dragica je laka za saradnju i na njega je ostavila vrlo lep utisak. - Lepo je prihvatila sve savete i ostavila prostor da je tehnika javnog nastupa nauka koju ona ne poznaje. Da bi bolje prezentovala i sebe, i Srbiju, i rad Fondacije, ona je želela da se osnaži i da u svemu tome bude uverljivija. Malo joj je sve bilo čudno, ali vrlo lepo je prihvatila rad na svim vežbama i sve sugestije. Uspela je mnoge stvari da primeni. Mislim da joj je to pomoglo da u mnogim situacijama bolje komunicira - zaključuje Roksandić.

Nebrojene hiljade dolara u "krpicama"

Nije tajna da Dragica Nikolić na garderobu troši silne novce, pa se tako na dobrotvornim događajima svaki put pojavi u bezobrazno skupim krpicama. Supruga predsednika, kako voli da je zovu, tako ume da ponese garderobu i obuću u vrednosti od čak 10.500 dolara. Ova suma nije iznenađujuća, ako se ima u vidu da Dragica zna da se od glave do pete obuče u Dolče i Gabana, te da ponese Diorovu tašnu vrednu nekoliko hiljada dolara.

Lični stilista, šminker...

Poznato je da Dragica Nikolić, otkako je njen suprug postao predsednik države, vodi računa o apsolutno svakom segmentu svog izgleda, te ima i ličnog stilistu, kao i šminkera. Dešavalo se i da ih sa državnom delagacijom povede u inostranstvo kako bi je tip-top doterali pred zvanični događaj. Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA