Najnovije

SILOVITI PROTIVUDAR "TIGROVA": DŽihadisti uz teške gubitke pomereni na 3 kilometra od Alepa! (VIDEO/MAPA)

Snage Sirijske arapske armije u velikom su naletu na džihadističke položaje na zapadu Alepa, sa kojih su teroristi pre samo desetak dana pretili da će probiti opsadu grada.

Borbe za Projekat 1070 (Foto: JuTjub, Pravda)

Nakon kratkog zatišja na ratištu u Alepu, velika grupa boraca jedinice za specijalne operacije "Tigrove snage", uz podršku libanskih i iranskih dobrovoljaca izvršila je odlučujući udarac u jugozapadnom naselju Projekat 1070. Kako navodi predstavnik "Tigrova", borbe protiv boraca džihadističke koalicije DŽejš al Fatah trajale su puna 24 sata, a protivnik je pretrpeo nesrazmerno velike gubitke.

Prethodno su jedinice SAA oslobodile i brdo Motah, tako da su se konačnim slomom džihadista u Projektu 1070, preostali teroristi na jugozapadu grada našli u potpunom okruženju sirijskih trupa.  Kontra-ofanziva sirijskih snaga duž celog fronta na zapadu Alepa odaljila je džihadiste na više od tri kilometara od opkoljenog dela grada.  Usled velikih gubitaka pretrpljenih tokom pokušaja ofanzive na Alepo, ali i tokom kontraofanzive Tigrovih snaga, komanda DŽejš al Fataha uputila je dodatnih 2.000 boraca iz Idliba prema Alepu. Pretpostavlja se da će njihovi zadaci biti, pre svega defanzivni, a u strahu od značajnog napretka sirijskih snaga prema zapadu. Pogledajte prilog informativnog krila Hezbolaha o operacijama za brda od taktičkog značaja na jugozapadu Alepa: Borbe za Projekat 1070: Snimak naselja Projekat 1070 nakon čišćenja od džihadista: Ovako sada izgleda mapa kontrole u Alepu:
Click to see the full-size map

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA