Najnovije

ČISTKA: Leti skoro 30 obaveštajaca!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić do kraja nedelje napraviće plan čistki u BIA i VBA, a biće smenjeno preko 25 visokopozicioniranih srpskih bezbednjaka.

Sledi čistka (Foto: bia.gov.rs)

- Do petka će premijer i šef države odlučiti ko će leteti iz bezbednosnih službi i kakva će se raspodela napraviti. Svi koji su napravili propuste u slučaju „Jajinci” ostaće bez svojih fotelja - kaže nam izvor iz Vlade Srbije.
Božo Spasić, bivši obaveštajac Službe državne bezbednosti, kaže da se u službama bezbednosti, pre svega u BIA, VBA i VOA, mora dogoditi temeljna čistka vodećih kadrova.
- Očekujem da se iz srpskih bezbednosnih službi smeni od 25 do 30 ljudi, to su bezbednjaci koji su napravili strašan propust koji je mogao premijera Srbije da košta i života. Vodeći ljudi agencija moraju biti smenjeni, a oni koji su upravljali određenim sektorima mogu da ostanu u službama, ali se moraju prerasporediti - kaže Spasić.
Prema njegovim rečima, ko god dođe na njihovo mesto bolje će raditi svoj posao.
- Ovi koji su sada tu gde jesu, dokazano je, nisu radili ništa i napravili su kardinalne greške, zbog kojih moraju biti kažnjeni - kaže bivši bezbednjak.
Podsetimo odmah nakon povratka predsednika Srbije iz Katra sastaće se po drugi put Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić i na tom sastanku trebalo bi sve da se sazna, tačnije ko će smeniti čelne ljude bezbednosnih agencija u Srbiji.
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA