Najnovije

Debateri PEP-a šampioni Moskve, tema u finalu bila pobeda Donalda Trampa

Debatni tim Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo iz Beograda osvojio je internacionalni turnir „Moscow Open 2016“ koji je organizovao Moskovski državni institut za međunarodne odnose.

Jovan Petronijević i Milja Šijakinjić (Foto: Pravda)

Na upravo završenom internacionalnom turniru „Moscow Open 2016“ pobedu je odneo tim koji su činili studenti VŠ PEP Milja Šijakinjić i Jovan Petronijević.  U konkurenciji 40 timova iz zemalja poput Rusije, Kine, Južne Koreje, Vijetnama, Turske, Ukrajine, Estonije i Poljske, naš tim je bio jedini tim van Rusije koji se plasirao u finale. U finalu se debatovalo na temu „Ovaj dom veruje da je izbor Donalda Trampa dobar za građane Ruske Federacije“, naš tim je debatovao sa strane vlade i dokazao da Trampov izbor može imati veliki pozitivan uticaj na ekonomiju i međunarodne odnose Ruske federacije, koji idu njoj u prilog. 

U preliminarnim rundama debatovalo se o različitim temama iz oblasti međunarodne ekonomije, međunarodnih odnosa, politike i slično. U pojedinačnoj konkurenciji Milja je proglašena za najbolju govornicu turnira, dok je Jovan proglašen za četvrtog najboljeg u konkurenciji 80 debatera.  Turnir je održan 27. i 28. novembra. Moskovski državni institut za međunarodne odnose je najprestižnija obrazovna institucija u Ruskoj Federaciji na kojoj između ostalih studira i sin premijera Ruske Federacije Dimitrija Medvedeva.  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA