Najnovije

JEREMIĆ PRIZNAO: Ozbiljno razmišljam o kandidaturi za predsednika!

Jeremić je je za TV N1 rekao da je posao predsednika od izuzetne važnosti, pogotovo u vreme, kako je ocenio, previranja u svetu.

Vuk Jeremić (Foto: Sinhua)

- Kad bih se kandidaovao bila bi to moja najvažnija odluka u karijeri, i stoga prilazim ozbiljno tome i ne zatrčavam se. Teško se živi, narod je nezadovoljan i to se ne može rešiti preko noći. Zato je od pitanja ko će se kandidovati bitnije koja rešenja ponuditi i o tome se savetujem s umnim ljudima - rekao je Jeremić.
Na pitanje kada bi mogao da donese odluku o kandidaturi, Jeremić je ponovio: "Kad budem sagledao mogućnosti da ponudim rešenja za probleme građana".

Da sam bio u stanu odveli bi me inspektori

Jeremić kaže da su dvojica inspektora policije došla u njegov stan da mu uruče poziv na razgovor. - I da s njima krenem odmah, da sam se našao u stanu odveli bi me. Čekali su me u stanu dok nije došao moj advokat, obavili telefonski razgovor i onda odlučili da odu - objašnjava Jeremić. Govoreći o iskazu koji je dao u policiji, kaže da je odgovorio na sva pitanja i da je to trajalo petnaestak minuta. - Nisam imao mnogo toga da kažem. Osim da se dogodila tragedija, druga saznanja nemam. Posle toga su se pojavile zlonamerne interpretacije, čak su i visoki državni funkcioneri komentarisali - rekao je Jeremić i dodao da će nastaviti da bude dostupan policiji. On smatra da je neprimereno o istrazi pogibije dvojice gardista raspravljati u medijima.

Ispitati do kraja sve okolonosti te tragedije

- To treba da rade oni kojima je to posao. Zašto se to dešava nakon 12 godina, zašto se to dešava četiri godine nakon što je Aleksandar Vučić došao na vlast i to stupajući na mesto ministra odbrane sa kojeg je pretpostavljam, da je hteo, mogao nešto da uradi po tom pitanju - kaže Jeremić. Naglašava da je događaj jedna velika ljudska tragedija i da sve okolnosti s tim u vezi treba do kraja ispitati. - Pre svega iz pijeteta prema porodicama nastradalih, ali i zbog ugleda države, vojske i društva u celini - rekao je Jeremić. Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA