Najnovije

POVAMPIRENO USTAŠTVO: Hvalio NDH, partizane nazvao teroristima

Poslanik hrvatskog Sabora Željko Glasnović govorio je u Australiji na tribini "Kuda ide Hrvatska?" o NDH i predsedniku Srpskog nacionalnog veća Miloradu Pupovcu.

Željko Glasnović (Foto: Jutjub)

Jedan od prisutnih na tribini upitao je Glasnovića: "U NDH je bio pozdrav "Za dom spremni", i novac se zvao kuna. Kako to da Miloradima Pupovcima smeta pozdrav, a ne kuna?"
- Dobro ste rekli. To je naš novac. Ustaška kuna. Nije meni problem Pupovac. Ja imam njegovu radnu knjižicu. Znate šta piše tu? Komunistička partija - član i "profešn" - optičar. On je etnobiznismen - rekao je Glasnović o svom saborskom kolegi Pupovcu. 
- Evo što je reko Ciceron, država može preživeti svoje budale i preambiciozne, ali svoje izdajnike ne može - poručio je Glasnović. 
- Ali šta ste rekli još za ovog teroristu, a "Za dom spremni" je hrvatski pozdrav, šta je tu komplikovano?! - kazao je Glasnović na šta se iz publike više puta čuo uzvik "Za dom spremni". Potom je Glasnović održao govor i o NDH i navodnoj ugroženosti Hrvatske od "Velike Srbije". 
- NDH je bila međunarodno priznata. Ali ja kažem ovo prijatelji, mi moramo sami pisati svoju istoriju. Stotine i stotine kutija arhiva NDH su u Beogradu. Ko to traži natrag? Niko. Ko su partizani bili? Po Haškoj konvenciji iz 1908. vi ste njih mogli streljati. Oni su bili teroristi - započeo je Glasnović o NDH. 
- Imate knjigu "Zločini odmetnika u NDH". To je štampalo Ministarstvo spoljnih poslova NDH. Kad kažu odmetnici, uvek kažu četnici, komunisti. Šta su uzroci svega toga? Nisu ustaše pale sa neba. Kad je neko u saboru ustao i rekao da je najveća opasnost za mir na ovim prostorima srpski imperijalizam koji je od 1912, pazite od Balkanskog rata, do '41. pobio 250.000 ljudi - rekao je Glasnović. 
U nastavku svog govora veličao je i pilote NDH koji su, tvrdi Glasnović, bili "uspešniji i od savezničkih", a danas su pali u zaborav. Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA