Najnovije

Primiče se kraj suđenja Karadžiću, završne reči do 2. oktobra

HAG - Završne reči na suđenju haškom optuženiku Radovanu Karadžiću biće iznete od 29. septembra do 2. oktobra, saopšteno je danas iz Haškog suda.
Radovan Karadžić na suđenju (pritnskrin Jutjub)

Radovan Karadžić na suđenju (pritnskrin Jutjub)

Posle iznošenja završnih reči, obe strane u postupku imaće priliku da iznesu replike i opovrgavajuće argumente. Karadžić, bivši predsednik Republike Srpske, optužen je za genocid, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja tokom rata u BiH, od 1992. do 1995. godine. Karadžić je, pošto je uhapšen u Srbiji, prebačen u pritvor Haškog tribunala 30. jula 2008. godine. Suđenje mu je počelo 26. oktobra 2009. godine. Tužilaštvo je iznošenje dokaza okončalo 25. maja 2012. godine, posle svedočenja 195 svedoka.
Pročitajte još:Poruka poslanicima LSV, DS i NDS: Zaštite građane od histeričnih poteza lidera vaših stranakaLJajić: Odlazak naših državljana u ratne sukobe će biti krivično delo!
Iznošenje dokaza odbrane otpočelo je 16. oktobra 2012. godine i završeno je 1. maja ove godine, posle svedočenja 238 svedoka, navedeno je u saopštenju Haškog tribunala. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA