Najnovije

AERODROM T4 POD STALNIM NAPADOM: Linije moraju da se održe dok ne stigne pojačanje! (VIDEO/MAPA)

Teroristi Islamske države uspeli su nekoliko puta da probiju odbrambene linije SAA, ali su svaki put vraćani na početne pozicije, pre svega uspešnim dejstvima ruske i sirijske avijacije.

Borbe oko aerodroma u Tijasu (Foto: Tviter, Pravda)

Pkušaji Islamske države da proširi svoju teritoriju zapadno od Palmire ne prestaju već treći dan, od kad traju i napadi na vazduhoplovnu bazu Tijas T4. ID je već dva puta uspevao da probije odbranu SAA i stigne do samog aerodroma. Tokom jučerašnjeg dana napadom sa zapadne, severozapadne i jugozapadne strane, probili su redove SAA na putu Homs-Palmira, ali je čvrsta odbrana utvrđenih sirijskih jedinica odbila ovaj napad, dok ih je avijacija vratila na početne položaje. 
Sličnom putanjom. džihadisti su stigli do baze i tokom današnjeg dana, ali je i ova akcija imala sličan ishod, nakon čega su promenili taktiku. Napadom sa južne strane, teroristi sada pokušavaju da zauzmu raskršće Tijas, u nastojanju da opkole teritoriju na kojoj se nalazi T4. Ukoliko im ovo uspe, vladine snage u Al Karjatajnu bi, takođe, ostale "odsečene od sveta".

Ovo je poslednja šansa terorista da zauzmu snažnije pozicije, pošto je na ovaj front poslato veliko pojačanje SAA. Prema izveštajima sirijske vojske, u blizinu aerodroma već je stiglo preko 700 vojnika i veća količina vojne tehnike, a upućeno je još 2.500 elitnih boraca iz jedinica "Tigrove snage" i "Vojni štit".  Prema navodima brojnih sirijskih medija, u Tijas je upućena i jedinica ruskih snaga za specijalne operacije, ali ova informacija, naravno, nema potvrdu.
Pogledajte video i foto snimke iz borbi za aerodrom i vazduhoplovnu bazu T4 u Tijasu: Iz perspektive terorista: Avioni su danas ipak poletali sa aerodroma:
1

Ruski helikopteri, kao i uvek, seju paniku u neprijateljskim redovima:
3

Ivor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA