Najnovije

T4 OBEZBEĐEN, STIŽU I RUSI: Operacije za vraćanje Palmire već su počele! (FOTO/VIDEO/MAPA)

Sirijska armija i njeni saveznici uspešno su odbili sve napade Islamske države na aerodrom T4 u Tijasu, zapadno od Palmire.

Borbe oko Tijasa (Foto: Tviter, Pravda)

Tokom današnjeg dana obezbeđeno je i neposredno okruženje avio-baze, uključujući i napuštena postrojenja SAA koja su teroristi držali tokom jučerašnjeg dana.  Sada se Sirijska arapska armija (SAA), Snage nacionalne odbrane (SNO) i Hezbolah, uz podršku ruske vojske, spremaju za ofanzivu u pravcu Palmire.  Spekuliše se da će ruska vojska u operacijama za vraćanje Palmire, osim podrške iz vazduha, učestvovati i sa padobranskim jedinicama koje bi trebalo da obezbede brže napredovanje snaga SAA prema istoku. Ovo je najverovatniji pravac dejstava združenih snaga prema Palmiri:


Foto: southfront.org
Prema nezvaničnim informacijama, tokom popodneva snage SAA i Hezbolaha povratile su kontrolu i nad strateški važnom raskrsnicom izbeđu Tijasa i Al Karjatajna, pa se može reći da su operacije za vraćanje Palmire već počele.  Interesantno je da su tokom današnjeg dana, iako su najavili da to neće činiti, avioni američkog vazduhoplovstva udarili po ciljevima Islamske države u okolini Palmire. Oni su se čak pohvalili i snimcima iz ovih akcija koje možete da pogledate OVDE. Pogledajte fotografije ruskog ratnog reportera Ivana Sidorenka iz okoline aerodroma T4:

Snimak aerodroma koji je Islamska država napravila pomoću super-sočiva:
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA