Najnovije

OBAMA ZAPREPASTIO SVET, PRETNJA PUTINU: Izabraćemo način da završimo sa Rusima!

VAŠINGTON - Odlazeći američki predsednik Barak Obama danas je izjavio da se lično suočio sa ruskim liderom Vladimirom Putinom povodom optužbi oko ruskih hakerskih napada kada su se sreli uoči izbora u SAD i rekao mu "da prekine", obećavši odlučan odgovor.

Barak Obama (Foto: Sinhua)

Samo pet nedelja pre nego što će napustiti Belu kuću, odlazeći predsednik je obećao da će uzvratiti Moskvi zbog sajber napada, za koje američke obaveštajne službe navode da su smišljeni da pomognu republikancu Donaldu Trampu da porazi Hilari Klinton koja kritikuje Putina, prenosi AFP.
"Naš cilj je i dalje da pošaljemo jasnu poruku Rusiji i drugima da nam to ne rade zbog onoga što mi možemo uraditi njima", kazao je Obama na pres konferenciji na kraju godine tokom koje je do sada otišao najdalje u pripisivanju direktne krivice Putinu za hakerskih napade.
Govoreći o konkretnim načinima na koje će biti odgovoreno na napade, Obama je kazao da će neki odgovori biti izneti u javnost, ali u drugim slučajevima "poruku će direktno primiti Rusi i ona neće biti obelodanjena", navodi AFP. “Mislim da nema nikakve sumnje u to da, kada bilo koja strana vlada pokušava da utiče na integritet naših izbora, moramo da preduzmemo akciju – i to ćemo i da uradimo na način i vreme kada mi izaberemo”, poručio je Obama.
Obama je upozorio da iako Rusija, prema njegovom mišljenju, ostaje manje značajna svetska sila, ona je pokazala potencijal da ugrozi američke vrednosti.
"Oni su manja zemlja, slabija zemlja, ali mogu da utiču na nas ako izgubimo svest o tome ko smo. Mogu da nas ugroze ako napustimo naše vrednosti", dodao je Obama.
On je takođe izrazio zabrinutost što ankete pokazuju da jedna trećina republikanskih glasača odobrava Putina. "Ronald Regan bi se prevrnuo u grobu", prokomentarisao je Obama.
Obama je danas održao poslednju konferenciju za novinare u Beloj kući, prenosi AFP. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA