Najnovije

DAČIĆ UPOZORIO SVOG POTPREDSEDNIKA: Ružiću, kaži ako hoćeš u opoziciju!

Buntovni potpredsednik socijalista Branko Ružić moraće svoje neprijateljske izjave upućene Srpskoj naprednoj stranci da obrazloži na vanrednoj sednici Predsedništva socijalista, koja će biti ubrzo održana.

Dačić (Foto: SPS)

Lider SPS-a Ivica Dačić poručuje da će se sve raspraviti stranački organi.
- SPS poštuje dogovor koji ima sa SNS-om i s premijerom Aleksandrom Vučićem, a svaki funkcioner SPS-a mora da poštuje odluke rukovodstva i vrha stranke ili neka javno kažu da li su protiv koalicije. Sve ćemo raspraviti na stranačkim organima - kazao je Dačić.
Sa druge strane, Premijer Aleksandar Vučić, i lider SNS-a, juče nije hteo da komentariše poslednje izjave potpredsednika SPS-a Branka Ružića o tome da je mogao da sruši vlast u prethodih pet godina da je to hteo, primetivši da samo vidi da svi vole da glume neke nacionalne heroje.
- Neću i ne interesuje me. Samo vidim da svi vole da glume nacionalne heroje - dodao je on. Na pitanje da li to može biti razlog za prekid saradnje SNS-a i SPS-a, Vučić je rekao da na pitanja odgovara kao predsednik Vlade, a ne predsednik stranke. Dodao je da sve partije poštuje, „s manjim izuzecima”, ali da neće da govori kao predsednik stranke pre nego što to pitanje ne rasprave stranački organi.
- To ćemo na organima stranke. Da li Vlada ima većinu? Ima. Da li će imati kroz dva meseca? Ne znam, ali za sve postoji proverljivost - primetio je Vučić.
- Pa ćemo narod da obradujemo... I sve one koji „žele moju glavu”. Imaće koliko hoće prilika za tako nešto. Znaćete krajem januara ili početkom februara i da li će biti većine u parlamentu, da li je SNS za tu većinu ili nije i da li su druge stranke ili nisu - poručio je Vučić.
Buntovni potpredsednik SPS-a Branko Ružić oglasio se  na društvenoj mreži Tviter. On je na svom Tviter nalogu uzvratio potpredsednici SNS-a Mariji Obradović, koja ga je u saopštenju nazvala „polupismenim secikesom, koji, na sreću svih građana Srbije, nikada neće uređivati srpsko društvo”.
- Ono kada „maleni”, „samozvani heroj” i „polupismena secikesa” razgoropadi razne „megafone”. A niko ne čita išta osim naslova - naveo je potpredsednik SPS-a.
Čini se da je Ružić juče objavio primirje za slavu, jer nije želeo da komentariše izjave koje su stizale iz tabora naprednjaka. 
- Ne komentarišem. Sve piše u intervjuu, ako su ga čitali sa razumevanjem - kazao je Ružić.

Anđelković: Udar na Ivicu!

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da Branko Ružić održava stav jednog značajnog dela rukovodstva partije, koja je nezadovoljna svojim pozicijama. „U takvim okolnostim Ivica Dačić ne može lako da izađe na kraj, a da ne reskira raskol u stranci. On sada pokušava da primiri te nezadovoljnike, a da sa druge strane ne izazove ni ljutnju SNS-a. To nije laka igra za njega - kazao je on i dodao da Ružić pritiska Dačića. - On njega pokušava da natera da se kandiduje. Pokušava na taj način da spreči sporazum između SNS-a i SPS-a, koji bi omogućio zajedničkog kandidata. Mislim da je ključ njegovog nezadovoljstva to što je jedan od retkih fukcionera SPS-a koji nije dobio funkciju - zaključio je Anđelković.

Slavica spokojna

Slavica Đukić Dejanović, zamenica predsednika SPS-a, uverena je da će se nastaviti saradnja te partije sa SNS-om i kaže da je sinergija koju imaju dve stranke više nego potrebna daljoj stabilizaciji zemlje. „Uverena sam da će na organima i SNS-a i SPS-a biti donete odluke i da će se naša saradnja nastaviti”, rekla je ona. Ona je dodala da će biti prilike da u narednom periodu svaki pojedinac u organima svoje partije iznese mišljenje, ali da je ona uverena da će se saradnja sa SNS-om nastaviti. Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA