Najnovije

PONOVO SCENARIO SA DOKUMENTIMA: Ko je zaista terorista iz Berlina?

Tunišanin čiji dokumenti su pronađeni u kamionu kojim je izvršen teroristički napad u Berlinu koristio je najmanje četiri imena.

Napad u Berlinu (Foto: Sinhua)

Anis A. je rođen 1992. godine u Tunisu, u gradu Tatauin, a u Nemačkoj je bio prijavljen na dve adrese - jednoj u Berlinu, a drugoj u pokrajini Severna Rajna - Vestfalija, gde navodno policija već vrši racije.
Dodaje se da je papire za boravak u Nemačkoj zaveo u distriktu Klev, kao i da je njegov zahtev za azil podnet u aprilu ove godine. Procedura još nije završena, a zasad nije poznato kada je i kako stigao do Nemačke. 
Osumnjičeni za napad u Berlinu je privođen zbog nanošenja težih telesnih povreda, ali da još nije osuđen. 
Anis A. je navodno u Nemačkoj živeo kod salafiste Abu Vale, koji je uhapšen prošlog meseca, gde je najverovatnije radikalizovan. 
Inače, zasad nema informacija da se Anis A. nalazi na nekoj listi sumnjivih islamskih terorista, što je još jedna sličnost sa Mohamedom Bulelom, napadačem iz Nice. 
Bulel, takođe Tunišanin, usmrtio je 86 osoba na šetalištu u francuskom gradu u napadu vrlo sličnom onom u Berlinu - kamionom. Bulel takođe nije bio prepoznat kao islamista, a pojavili su se i podaci o nasilnoj prošlosti. 
Nemački mediji postavljaju i pitanja o "ranom priznanju ID-a", odnosno ukazuju na to da je preuzimanje odgovornost stiglo neuobičajeno brzo, čak i pre nego što je objavljen identitet počinioca napada. Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA