Najnovije

ZAŠTO AMBASADOR NIJE IMAO OBEZBEĐENJE: Putin odgovorio na pitanje koje je interesovalo sve!

Predsednik Rusije Vladimir Putin objasnio je zašto u trenutku ubistva ambasadora Rusije u Turskoj Andreja Karlova diplomata nije imao obezbeđenje.

Putin (Foto: RIA novosti)

"Stvar je u tome da postoji opšte pravilo po kojem obezbeđenje Ambasade nosi oružje samo na teritoriji same Ambasade. Izvan ograde se ne izlazi sa oružjem. U tome je problem. Stvar nije u Turskoj, tako je u većini zemalja", rekao je Putin tokom razgovora sa parlamentarcima. On je naveo da bi se sa jednim brojem zemalja, uzimajući u obzir specifičnosti procesa koji se tamo odvijaju, moglo dogovoriti i o drugačijim pravilima, kao i da je on za taj dogovor. Predsednik Rusije je izrazio nadu da će tragedija u Berlinu naterati zapadne partnere da tešnje sarađuju sa Rusijom u borbi protiv terorizma. Ranije danas odgovornost za ubistvo Andreja Karlova preuzela je jedna "pobunjenička" organizacija iz Sirije. Više o tome pročitajte OVDE.

Erdogan objasnio zašto je policija ubila Altintaša

Andrej Karlov napadnut je na otvaranju izložbe u Ankari 18. decembra, a od zadobijenih rana preminuo je na licu mesta. Ubica koji je likvidiran tokom specijalne operacije zvao se Mevlut Mert Altinaš i on je više od dve godine radio u turskoj policiji. On je naveo da je turska policija morala da likvidira teroristu zbog straha da je napadač kod sebe mogao da ima bombu.
"Postoje spekulacije na temu zašto ga nisu uhvatili živog. Međutim, za to bi se moralo platiti životom. On je mogao da ubije nekoliko policajaca. Pripadnik koji je ubio teroristu video je da je ovaj napravio sumnjivi pokret rukom i mislio je da može da izvadi i baci bombu. Tada ga je policajac ubio", naveo je turski predsednik. On je dodao da istragu o ubistvu vodi komisija uz učešće ruskih specijalaca.
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA