Najnovije

BOŠKO OBRADOVIĆ: Srpska napredna stranka nešto ozbiljno krije! (VIDEO)

Predsednik Dveri se novinarima danas obratio rečima, kako se ministarka Brnabić mučila da objasni 27 tačaka dnevnog reda, koje su predviđene za ovu vanredno zakazanu sednicu u kojoj će svih 27 tačaka biti ubačene u jedinstveni pretres, a to znači u jednu jedinu tačku dnevnog reda.

Boško Obradović (Foto: Jutjub)

„Dobili smo obaveštenje za ovu sednicu manje od 24 sata pre nego što sednica počinje. Na svaki način smo onemogućeni da predajemo amandmane i da se na ozbiljan način pripremimo za ovako važne tačke dnevnog reda“ – rekao je Obradović na konferenciji za medije u Skupštini Srbije.

„Ja sam ovlašćeni predstavnik poslaničke grupe Dveri, imam najviše vremena da govorim po toj jednoj tački dnevnog reda, a to je 20 minuta. Za 27 tačaka dnevnog reda, koje su spakovane u jednu, ja ću imati manje od jedne minute za svaku tačku. A zamislite samo, poslanička grupa Dveri ima nešto više od osam minuta, što je oko 20 sekundi za svaku tačku dnevnog reda. To vam je parlamentarna demokratija u shvatanju Srpske napredne stranke i svako ko je mislio da SNS ne može da prevaziđe sebe, grdno se vara. Srpska napredna stranka uvek može da prevaziđe sebe, da još više napadne parlament i parlamentarnu demokratiju“ – dodao je još predsednik Dveri.

Boško Obradović je istakao da je naprednjak Aleksandar Martinović izjavio, da je spajanje 27 tačaka u jednu, predložio, zato što su navedeni predlozi zakona i drugih akata međusobno uslovljeni i da su rešenja u njima međusobno povezana.

„Da vidimo da li je to tačno i da li su međusobno uslovljeni. Na primer, predlog zakona o izmeni Zakona i medijskim servisima, sa na primer predlogom Zakona o akcizama. Kakve veze ima carinski zakon sa izborom guvernera  ili izmena Zakona o sudovima? Dakle, nikakvih ovde zajedničkih tačaka dnevnog reda nema,  niti međusobne uslovljenosti, već isključivo želja SNS-a da se smanji vreme za raspravu, da se uguši glas opozicije, da se obesmisli rad Narodne skupštine. A sve u cilju onoga, što je ministarka danas i priznala, usklađivanja Zakona Srbije sa nametnutim standardima EU, po svaku cenu. Ovo je samo nastavak našeg zakonodavnog srljanja u EU, po svaku cenu. Država Srbija se dalje zadužuje, ukida carine na uvoz strane robe i time ubija domaćeg proizvođača. Država podiže akcize i dodaje nove namete građanima Srbije. O tome naravno ministarka ništa nije govorila“ – istakao je predsednik Dveri, Boško Obradović.

On je na kraju zaključio da je ovo samo dokaz da Srpska napredna stranka nešto ozbiljno krije, jer onaj ko nema šta da krije ne bi stavio 27 tačaka dnevnog reda u jednu i dodao da su Dveri pokazale da su spremne, da mogu da se spreme za skupštinsku raspravu i za manje od 24 sata i predaju amandmane, i da će u tom smislu pokazati da su Dveri spremne i protiv najgoreg scenarija koji sprema SNS. Za koliko je Aleksandar Vučić zadužio Srbiju u poslednja dva meseca saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA