Najnovije

SAMI PROTIV SVIH: Tri velike bitke ID protiv tri armije, pogledajte mape i snimke (MAPA/VIDEO)

Islamska država u Siriji u ovom trenutku na tri tazličita fronta ratuje protiv tri različite armije.

Sirija (Foto: Southfront.org)

Raka

Borci ove terorističke organizacije u provinciji Raka suočeni su sa ofanzivom tzv. Narodnih demokratskih snaga koje čine Kurdi i koje su zauzeli velike delove zapadno od prestonice ID.

Teritorija koju su  zauzeli Kurdi obeležena je žutom bojom. Kurdi sada prema Raki napreduju sa zapada i severa a ID još uvek nije uspela da stabilizuje zapadni deo fronta.

Hama

U provinciji Hama žestoka ofanziva Islamske države u kojoj je zauzeta Palmira zaustavljena je kod aerodroma T4. 

SAA je sada stabilizovala linije i vratila deo teritorije oko baze. Na mapi je teritorija ID obeležena crnom bojom. Asad dovlači trupe kako bi povratio Palmiru a napredovanje Islamske države već je plaćeno ogromnim gubicima terorista usled ruskih vazdušnih udara.

Alepo

Na severu Sirije, u provinciji Alepo, Islamska država uspela je da zaustavi napredovanje turskih snaga i tzv. Slobodne sirijske armije u gradu Al Bab.

Turci su pretrpeli velike gubitke, spekuliše se o 50 ubijenih vojnika a teroristi su zarobili dva tenka Leopard. Na mapi je teritorija pod kontrolom Turaka obeležena zelenom bojom. Pored Sirijske arapske armije, Turaka i tzv. Slobodne sirijske armije i Kurda, Islamsku državu neprestano bombarduju Rusi a povremeno i SAD. Koliko dugo će ova teroristička organizacija uspeti da pruža otpor na tri fronta, istovremeno da se bori u Iraku, ostaje da se vidi. Uznemirujući snimak leševa ukrajinskih vojnika oko Debaljceva pogledajte OVDE. Izvor: Pravda 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA