Sastojci: - 1 pakovanje od 700 grama "Vincini" pravougaonih tamnih kora
-sok od višanja ili višnjevača za natapanje kora
Prvi fil (čokoladni ganaš):
-500 ml slatke pavlake
-200 g tamne čokolade za kuvanje
-oko 700 g višanja iz kompota
Drugi fil:
-500 ml slatke pavlake
-150 gr šećera u prahu
-2 vanilin šećer
Priprema:
Slatku pavlaku zagrejati skoro do vrenja, skloniti sa vatre i dodati usitnjenu čokoladu. Povremeno lagano promešati da se čokolada skroz rastopi. Prohladiti i ostaviti da se dobro ohladi u frižideru nekoliko sati. Ohlađen ganaš umutiti mikserom kao kada se muti šlag, ali paziti da se ne premuti!
U većem dubokom sudu mikserom umutiti 500 ml slatke pavlake u šlag u koju ćete dodati vanil đećer i šećer u prahu.
Kore raspakovati i pažljivo odvojiti jednu od druge. Prvu koru položiti na tacnu ili kartonsku podlogu i natopiti je sokom od višanja ili višnjevačom. Premazati polovinom čokoladnog krema (ganaša).
Preko krema poređati oceđene višnje. Preklopiti drugom korom koju treba nakvasiti kao i prvu sokom od višanja. Premazati belim filom.
Na kraju preklopiti trećom korom koju ćete nakvasiti sokom. Ostaviti tortu na sat - dva u frižider da se filovi unutar torte stegnu. Ukrasite tortu slatkom pavlakom, pospite struganom čokoladom i višnjama ostavljenim po strani. Ostavite tortu da odstoji na hladnom najmanje 2 sata. Izvor: Pravda