Najnovije

VUČIĆ TVRDI: Nikad više 1995. i 1999!

- Hoćete li da dočekamo bilo šta nespremni kao što smo ranije bili? - upitao je Vučić.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je u četvrtak u razgovoru za RTS da će Srbija posle nabavke aviona iz Rusije imati najjače vojno vazduhoplovstvo u regionu.
Govorio je o borbenim avionima MiG-29 koje je Srbija dobila od Rusije i istakao da će Srbija imati deset "strahovito moćnih aviona" i da će moći da zaštiti svoje granice.
Naveo je da je njegov posao da se pobrine, zajedno sa predsednikom Srbije, za sigurnost zemlje. Vučić je rekao i da ne odustaje od vojne neutralnosti i istakao da nije od onih koji jedno pričaju u Moskvi, a drugo u Vašingtonu. - To je naša politika i tako se pravi jaka Srbija - poručio je Vučić. Vučić je rekao da će Srbija platiti samo rakete za avione. - Mi smo ovo dobili besplatno, ali plaćamo rakete koje mi želimo da imamo, rakete vazduh-vazduh i rakete vazduh-zemlja - poručio je premijer Srbije. - Mi biramo koliko ćemo za MiG-ove dati para u skladu sa raketama koje želimo. Do sada smo izabrali 32 rakete. To je ono što mi plaćamo - rekao je Vučić. Vučić je rekao da se više nikad neće ponoviti "Bljesak" i "Oluja". Dodao je da srpski narod "neće doživeti sudbinu kakvu je doživljavao 1995. i 1999. godine" i da su mnogo naučili iz svojih grešaka. Izvor: Jutarnji list

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA