Najnovije

VELIKA TRAGEDIJA: Među stradalima u padu ruskog aviona i članovi hora "Aleksandrov" (VIDEO)

Među putnicima palog ruskog vojnog aviona u Crno more su i članovi ansambla Aleksandar Aleksandrov, nekadašnjeg hora Crvene armije.

Hor "Aleksandrov" (Foto: Jutjub)

Hor ruskih vojnih snaga je osnovan 1928. godine, nosi ime po prvom upravitelju i tvorcu himne Sovjetskog Saveza.
- Danas je prilikom izvršavanja planiranog leta u 5.25 sa aerodroma u Adleru, u 5.27 sa radara nestao avion Tu-154 Ministarstva odbrane Rusije. U avionu se nalazilo osam članova posade i 84 putnika. Radi se o oficirima oružanih sila Rusije, kao i o umetnicima ansambla Aleksandrov koji su leteli da čestitaju Novu godinu grupi pripadnika ruskog vazduhoplovstva u Siriji, kao i devet predstavnika ruskih medija - rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.
Dodao je da su na oko kilometar i po od obale Crnog mora kod grada Sočija, na dubini od oko 70 metara, pronađeni delovi aviona i da se potraga nastavlja. 
- U oblasti u kojoj se traga za avionom su angažovana četiri broda i pet helikoptera, kao i bespilotne letelice. U Soči stiže komisija Ministarstva odbrane Rusije na čelu sa zamenikom ministra, generalnom armije Pavlom Popovom - zaključio je Konašenkov. Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA