Najnovije

PATRIJARH IRINEJ SLUŽIO PARASTOS POGINULIM RUSIMA: To je tragedija svih nas (VIDEO)

Patrijarh srpski Irinej i starešina Podvorja Ruske pravoslavne crkve u Srbiji Vitalij Tarasjev služili su danas u Hramu Svete Tojice u Beogradu parastos stradalim u nesreći ruskog aviona iznad Crnog mora.

Patrijarh Irinej (Foto: Jutjub)

Patrijarh Irinej rekao je da srpski narod deli bol ruskog naroda i porodica stradalih. - Tragedija koja je zadesila ruski pravoslavni narod i Rusku pravoslavnu crkvu je tragedija svih nas - istakao je patrijarh Irinej.
Srpski patrijarh navodi da su u avionskoj nesreći stradali članovi ansambla Aleksandrov, koji je unosio lepotu i radost u život onih koji su imali prilike da ga slušaju, prenosi "Sputnjik".
- I mi Srbi smo imali tu veliku čast, ne jedanput, već više puta, da čujemo izuzetni hor Aleksandrov, sa njihovom čudesnom pesmom - podsetio je patrijarh srpski.
Starešina Podvorja Ruske pravoslavne crkve u Beogradu Vitalij Tarasjev u ime patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila preneo je patrijarhu Irineju izraze blagodarnosti za to što je u ovom tragičnom momentu za Rusiju, Rusku pravoslavnu crkvu i ruski narod "prigrlio toplo, bratski i hrišćanski, kao što su to činili i njegovi slavni prethodnici".
Parastosu u Hramu Svete Trojice, koji je poznat i kao Ruska crkva, prisustvovali su ambasadori Rusije i Belorusije u Beogradu Aleksandar Čepurin i Vladimir Čušev.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA