Najnovije

"KOMANDANTE, MI PADAMO": Ovo su poslednje reči posade palog ruskog aviona

Poslednje reči članova posade ruskog aviona, koji se srušio u nedelju, zabeležene u crnoj kutiji upućuju da je letelica imala problema sa zakrilcima, prenosi Raša tudej pozivajući se na ruski portal Life.ru.

Tuga (Foto: RIA)

Kako se navodi, na snimku se čuje kako kapetan Roman Volkov nekoliko trenutaka pre gubljenja signala govori "prokleta zakrilca", kao i glas jednog od članova posade koji uzvikuje "komandante, mi padamo".
Raša tudej navodi i da ta saznanja nisu zvanično potvrđena i čeka se detaljna analiza podataka iz crne kutije izvučene iz Crnog mora. 
Agencija Tass saznaje da su u repu aviona smeštene još dve crne kutije, ali da još uvek nisu izvučene.
- Glavni napori ronioca usmereni su na potragu za delovima repa, gde su smeštene crne kutije. Ti delovi još nisu izvučeni iz vode - saznaje Tass.
Ranije je pronađen snimač iz pilotske kabine i poslat u Moskvu, a ruska agencija saznaje da bi dekodiranje crne kutije moglo nedeljama da potraje, u zavisnosti od stanja kutije.
Agenciji Tass su u sedištu za rukovođenje operacijomm kazali danas da su ronioci izvukli još dva tela žrtava, čime se broj pronađenih popeo na 15. 
Do sada je pronađeno više od 1.500 delova Tu-154 aviona, a trećina delova - 567 je izvučena na površinu. Rekonstrukciju pada ruskog aviona, snimak Istražnog komiteta možete pogledati OVDE. Izvor: RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA