Najnovije

VUČIĆ: Srbija će pomoći Srbima u Crnoj Gori!

Vlada Srbije će pomoći sve institutucije srpskog naroda u Crnoj Gori i, kao što pomaže drugim Srbima u regionu, kroz svoje delovanje pomoći i Srbima u toj zemlji, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić tokom sastanka sa predsednikom Nove srpske demokratije iz Crne Gore Andrijom Mandićem.

Vučić (Foto: JuTjub)

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnu s medijima, Mandić je u razgovoru ukazao na izuzetno težak položaj srpskog naroda u Crnoj Gori i zatražio pomoć Vlade Srbije u internacionalizaciji i predstavljanju takvog položaja međunarodnoj zajednici.
Takođe je zatražio pomoć za srpske kulturne i nacionalne institucije u Crnoj Gori, istakavši da je Srbija i do sada, u skladu sa svojim mogućnostima, vodila računa o njihovom radu.
Premijer Vučić je istakao da se Vlada Srbije zalaže za najbolje moguće odnose Srbije i Crne Gore i da, u okviru regionalne politike, čini sve što je u njenoj moći da bude faktor stabilnosti, navodi se u saopštenju.
Mandić je, kako se dodaje, zahvalio premijeru Vučiću na iskazanom stavu i pomoći, naglasivši da Srbi u Crnoj Gori u zvaničnom Beogradu i Vladi Srbije vide najznačajnijeg političkog i nacionalnog partnera, na koga se mogu i moraju osloniti. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA