Najnovije

BOŠKO OBRADOVIĆ: Vučić je jedna obična kukavica! (VIDEO)

Predsednik Dveri, Boško Obradović, izjavio je danas u Narodnoj skupštini da je krajnje vreme da se ispita najviša korupcija u jednom društvu, a to je korupcija u vrhu vlasti, u srcu jednog sistema.

Boško Obradović (Foto: Jutjub)

Predsednik Dveri je naglasio, da je Skupština Srbije radila više od 24 sata, da bi se na silu danas završilo postojeće zasedanje, kako ne bi bilo nastavljeno sutra i kako predsednik Vlade sutra sa čitavom Vladom ne bi imao obavezu da dođe i odgovara na Poslanička pitanja.
- Sutra je poslednji četvrtak u mesecu, dan kada Vlada po Poslovniku Narodne skupštine, im obavezu da odgovara na pitanja narodnih poslanika. Međutim, ovo je već drugi mesec kako Vlada ne dolazi da odgovara na pitanja poslanika, a postojalo je i deset zahteva za posebne sednice, na koje Vlada takođe uopšte nije došla. Zato mi danas postavljamo Vladi Srbije i predsedniku Vlade sledeća pitanja, a takođe i Agenciji za borbu protiv korupcije, jer smo uskraćeni da ih sutra postavimo – rekao je Boško Obradović i postavio sledeća pitanja:
1. Pitamo Aleksandra Vučića i nadležne državne organe – Ko štiti Mlađana Dinkića? Pod čijim uticajem je Tužilaštvo za organizovani kriminal? Kako je moguće da jedan od aktera brojnih koruptivnih afera bude nevin?
2. Kako je Dinkić, kao „najveći pljačkaš i lopov u Srbiji“, kako ga je pre nekoliko godina nazvao Aleksandar Vučić, i optužio ga da je opljačkao Nacionalnu štedionicu, Evroakciz banku i Veksim banku, i da je učestvovao u pljački Aerodroma i cementare „Novi Popovac“, danas potpuno nevin, i u međuvremenu postao odličan Vučićev saradnik? Da li je sada on Dinkiću dao imunitet za pljačkanje Srbije i naših građana?
3. Tražimo od Agencije za borbu protiv korupcije da nam hitno dostavi svoja saznanja u vezi sa poslovanjem Fondacije Dragice Nikolić. Ovo je od suštinskog interesa za javnost, imajući u vidu da je Nikolić najavio svoju kandidaturu.
4. Da li je prekršen član Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije koji propisuje da funkcioner ne sme da koristi javnu funkciju za sticanje bilo kakve koristi ili pogodnosti za sebe ili povezano lice?
5. Da li su donatori Fondacije zauzvrat dobili bilo kakve povlastice ili privilegije?
6. Da li je predsednik Nikolić svojim postupanjem zloupotrebio javnu funkciju i nije više dostojan da bude predsednik države?
7. Predsednik Dveri je još dodao da su mediji ovih dana otkrili bogatstvo porodice Krkobabić samo u nekretninama u vrednosti od 1,8 miliona evra, bogatstvo porodice Vučić samo u nekretninama od 1,1 milion evra, zatim da roditelji Aleksandra Vučića imaju kuću i garažu u naselju Jajinci od 209 kvadrata, vrednosti 141.000 evra, koja je izgrađena bez dozvole za gradnju, kao i vikendice porodice Nikolić na Savi, ofšor firme ministra odbrane Zorana Đorđevića, i nastavio sa pitanjima:
8. Pitamo nadležne državne organe da li će se zakon primenjivati i u slučaju predsednika, premijera i ministara kao što se primenjuje prema običnim građanima?
9. Šta radi Agencija za borbu protiv korupcije kada cela Srbija zna da svi ovi političari koji su se obogatili na grbači siromašnog naroda svoju imovinu nikada ne stavljaju na svoje ime već uvek prebace na povezana lica iz najbliže porodice i tako je skrivaju?
10. Da li bilo ko u Srbiji veruje da Aleksandar Vučić živi od 100.000 dinara plate predsednika Vlade i nema nikakve druge prihode?
„Jeste ovo vreme praznika, i Vučić verovatno misli da je Deda Mraz, ali više ni deca ne veruju u ove bajke. Vreme je da Agencija ozbiljno ispita poreklo imovine porodica Nikolić, Vučić, Krkobabić, Đorđević i svih aktuelnih funkcionera vlasti, jer očito skrivaju poreklo svoje imovine. Krajnje je vreme da se ispita ta najviša korupcija u jednom društvu, a to je korupcija u vrhu vlasti, u srcu jednog sistema“ – zaključio je predsednik Dveri, Boško Obradović.
Pogledajte OVDE, Vučić sumirao rezultate. Izvor: dveri.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA