Najnovije

NAORUŽAVANJE SRBIJE: Kupujemo Erbasove višenamenske helikoptere! (VIDEO)

Ministarstvo odbrane i MUP Srbije zaključili su sa kompanijom Erbas helikopters (Airbus Helicopters) ugovor za nabavku devet Erbasovih helikoptera H145M, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Erbas H145M (Foto: airbushelicopters.com)

Kroz ovu nabavku Ratno vazduhoplovstvo i protiv-vazduhoplovna odbrana Vojske Srbije i helikopterska jedinica MUP Srbije, opremaju se poslednjom generacijom helikoptera za izvršavanje najzahtevnijih misija - transport, traganje i spasavanje, borbene misije, medicinska evakuacija, nadzor i osmatranje... Pored predstavnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, MUP Srbije i predstavnika kompanija Erbas helikopters i Erbas grupe, ceremoniji potpisivanja ugovora prisustvovali su ministar odbrane Zoran Đorđević, ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro i ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman.
U skladu sa identifikovanim oblastima saradnje iz Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Erbas grupe, potpisanog u oktobru ove godine, zaključen je ugovor za nabavku devet helikoptera H145M, pripadajućih usluga i industrijske saradnje.

Potpisani ugovor obuhvata: nabavku devet helikoptera H145M sa pripadajućim paketom logističke podrške (rezervni delovi, alati i dokumentacija), transfer tehnologije za održavanje i opravku nabavljenih helikoptera, zatim opremanje, obuku i sertifikaciju Vazduhoplovnog zavoda "Moma Stanojlović" kao centra za održavanje helikoptera "Gazela", kao i uključivanje Zavoda u remontnu mrežu kompanije Erbas helikopters.
Rezultat slika za airbus h145m

Ugovor predviđa i podršku srpskim kompanijama i naučno-istraživačkim institucijama u cilju pribavljanja relevantnih kvalifikacija i sertifikacija, uz jednovremeno traženje mogućnosti za angažovanje srpskih industrijskih kapaciteta i nabavku njihovih dobara i usluga. Pogledajte Erbasovu prezentaciju ovog helikoptera: Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA