Najnovije

NOVA ŠPIJUNSKA AFERA: Službe BiH prisluškuju srpske zvaničnike?!

Bezbednosna agencija BiH (OBA) već pola godine sprovodi pojačane obaveštajne mere prema zvaničnicima Srbije.

Čović i Stoltenberg (Foto: nato.int)

Kako se navodi, mere se odnose i na ljude sa kojima se zvaničnici sastaju, a uključuju snimanje razgovora i praćenje i nadzor prilikom dolazaka u tu državu.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je da Srbija ima saznanja o obaveštajnim merama prema njenim zvaničincima.
- Dobili smo određene informacije iz bezbednosnih službi da je bilo takvih pokušaja i da su verovatno na teritoriji BiH neki od naših funkcionera bili pod merama nadzora. To naravno ne govori u prilog dobroj saradnji - rekao je Stefanović. 
On je podsetio i na situaciju u vezi sa napadom na premijera Vučića u Srebrenici. 
Ministar kaže da je Srbija u tom slučaju imala konkretne dokaze, fotografije ,snimke i svedoke da su ljudi, koji su u Potočarima pokušali da linčuju premijera, imali propusnice sa imenom i prezimenom, ali da niko od njih nije saslušan, niti procesuiran. 
- Postavlja se pitanje političke volje i namere vlasti BiH. Ako je premijer prešao preko toga i nastavio da pruža ruku pomirenja, a Srbija želi da doprinese stabilnosti BiH, onda je pravo pitanje za te službe koliko se osećaju komforno zato što takav jedan slučaj nije rešen - rekao je on. 
Stefanović tvrdi da su naši zvaničnici i državljani ipak sigurni i da bezbednosne službe imaju načine da odgovorne na takve mere. 
Akcija usmerena prema Republici Srbiji, njenim građanima i institucijama, vodi se pod šifrom "Ušće", a njeno postojanje dokazuje dokument pod nazivom "Predlog za zavođenje obaveštajnog prodora". Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA