Najnovije

VJERICA RADETA: Ne plašim se kidnapovanja, spremamo se za izbore!

Funkcioner SRS Vjerica Radeta govori o haškoj optužnici, mogućnosti da bude isporučena tom sudu i objašnjava zašto ne želi da dobrovoljno ode u Hag. Ona kaže da je ponosna što je postala prepreka putu Srbije u EU.

Funkcioner SRS Vjerica Radeta (Foto: Jutjub)

Zašto se poput svog lidera Vojislava Šešelja ne predate Haškom sudu i pobedite ga?
Nije se on predao. Otišao je dobrovoljno da odbrani srpski narod i zaštiti čast dobrovoljaca Srpske radikalne stranke. Naš predsednik je pobedio Haški tribunal i dokazao pred svetskom javnošću da su haški tužioci neznalice i instrument u rukama zapadnih moćnika. Zbog toga je Bramerc frustriran pa kad nije ništa mogao Šešelju odlučio je da optuži njegove saradnike. Bez ikakvog osnova. Bez osnova je i zahtev za naše izručivanje Hagu što je potvrđeno pravosnažnim rešenjem Višeg suda u Beogradu. Od početka sam tvrdila da u Hag ne idem dobrovoljno i to se nije promenilo.
Da li se plašite da bi režim Aleksandra Vučića mogao da vas isporuči pošto EU to zahteva od njega?
Ne plašim se i ne razmišljam o tome. Ne mogu da zamislim da bi neko mogao tako grubo da pogazi Ustav Srbije i da pored pravosnažnog sudskog rešenja udovoljava željama nekih činovnika Evropske unije. Sudska grana vlasti je nezavisna i izvršna vlast, pa ni premijer, ne bi smeli ni da pomisle da mogu da se ogluše o sudske odluke.
Srbija je isporučila Karadžića, Mladića i druge, zar mislite da neće vas izručiti?
Nije isporučivala Srbija.Karadžića, Mladića, Župljanina i Hadžića izručio je Boris Tadić, koji će kao i Koštunica i Đinđić ostati upisani crnim slovima u srpskoj istoriji zbog isporučivanja Srba antisrpskom takozvanom sudu. Da li će Vučić učestvovati u takvom besčašću pitanje je za njega. Istina je da do sada niko od zvaničnika iz Srbije nije pokazao spremnost da nas izručuje zato što Srbija nema takvu obavezu. Jedini koji je odmah rekao da nas treba isporučiti bio je Tomislav Nikolić, ali ko još njega shvata ozbiljno. A, i šta zna čovek sa diplomom koju je dobio, a da nijedan ispit nije položio?! Neki koji nisu hteli da se predaju su se probudili npr BiH pa su odatle prebačeni za Hag? Da li ćete dobiti stranačko obezbeđenje? Ma kakvo obezbeđenje. Slobodno idem po Srbiji. Obavljam stranačke poslove. Pripremamo se za predsedničke, a kako se najavljuje možda i parlamentarne izbore. Obrazujemo biračke odbore i to nam je najvažniji posao. Tu su i brojne skupštinske obaveze pa mi haška poternica nije ni na kraj pameti. Srbiju neću napuštati i to javno govorim i ne plašim se eventualnog kidnapovanja. Da li ste ponosni što ste postali konkretna prepreka putu Srbije u EU? Koji časni Srbin na to ne bio ponosan?! Izvor: oslobodjenje.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA