Najnovije

JAČA REPUBLIKA SRPSKA, DODIK: Srpska ima šansu da zahteva svoj status!

BANJALUKA - Republika Srpska ima šansu da već u prvoj polovini sledeće godine zahteva svoj status i da ga prezentuje svetu na način koji će biti razumljiv, i iza toga treba da stoji jedinstvo svih političkih faktora iz Republike Srpske, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik za RTRS.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

On je poručio da Republika Srpska ne sme da bude objekat onih koji na njoj vežbaju, kao što to sada radi Ambasada SAD u Sarajevu.
"Mi moramo ponuditi naš projekat. Naš projekat je jača Republika Srpska i izvorni Dejton. Ako toga nema i ako to neko ne želi, on snosi odgovornost za razgradnju Dejtona", dodao je Dodik.
Dodik, je sumirajući 2016. godinu, kazao da je Republika Srpska ostala mirna, posvećena sebi, svom razvoju i realizaciji svojih kratkoročnih i dugoročnih ciljeva.
"Republika Srpska je u godini iza nas imala mnogo izazova, mnogo pritisaka i zahteva. Imala je opstrukcije, ne samo od dela međunarodne zajednice, nego i od jednog dela ljudi koji su dobili manji broj glasova iz Republike Srpske, koji su ušli u organe BiH. Oni su pokušali da promene bazični odnos, a to je da nadrede organe BiH Republici Srpskoj, što govori o tome da nisu razumeli niti politiku, niti Dejtonski sporazum, niti Ustav", kaže Dodik.
Prema njegovim rečima, Srpska je morala da se suprotstavi svim tim izazovima, da gubi vreme na već ranije dobijene bitke da se stave organi BiH na mesto koje to zaslužuju, a to znači da nijedan organ na nivou BiH ne može da odlučuje bez stava vlasti i organa Republike Srpske.
Kada je reč o referendumu o Danu Republike Srpske, Dodik kaže da je on izraz volje srpskog naroda.
"Ovde treba primetiti da je uvek zabranjivano da se ta volja iskaže. Ako išta, referendum znači manifest te volje. Mi se nismo borili ni protiv koga. Mi smo se borili za naše pravo i to pravo smo, naravno, izborili", poručio je Dodik.
Napominje da negativne ocene o referendumu ne stoje i da je narod izašao da glasa na bazi svog osećanja potrebe da obezbedi svoju slobodu. Pogledajte OVDE, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će Srpska biti nezavisna za 5 godina! Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA