Najnovije

VUČIĆ O IZBORIMA: Ko će doneti konačnu odluku?

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će više ljudi odlučivati da li će sa predsedničkim izborima iduće godine biti održani i parlamentarni.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Kako je rekao, kakva god odluka da bude - sigurno je da će predizborna kampanja biti kratka.
On je u Beogradu na zajedničkoj konferenciji za novinare sa komesarom za proširenje EU Johanesom Hanom rekao da se ne bavi izborima i da ima važne poslove i sastanke u decembru ove godine i januaru sledeće godine.
- Kakva god da bude kampanja, bilo da je samo predsednička, ili parlamentarna ili zajedno, šta god bude bilo, odlučivaće se o tom potom, odlučivaće više ljudi. Kakva god odluka bude, izborna kampanja biće kratka - rekao je Vučić. 
Izvesno je da Srbiju na proleće 2017. čekaju predsednički izbori, ali je nekoliko medija poslednjih dana najavilo mogućnost istovremenog raspisivanja i parlamentarnih izbora. 
O mogućnosti da se posle samo jedne godine na listićima ponovo zakoružuju izborne liste, ne samo ime predsedničkih kandidata pišu "Novosti", "Blic" i "Kurir". 
Državni zvaničnici se u prvi mah nisu oglašavali povodom ovih medijskih saznanja, ali je predsednica Skupštine i funkcionerka SNS Maja Gojković tokom vikenda rekla da se u SNS "o tome nije razgovaralo, niti je premijer tako nešto inicirao". 
Dan ranije, predsednik Tomislav Nikolić nije želeo da isključi mogućnost održavanja vanrednih parlamentarnih izbora. 
Kako je rekao predsednik, u okolnostima tranzicije je "bolje češće proveravati volju građana". Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA