Najnovije

EVROPA U STRAHU: Ruski tenkovi u Velikoj Britaniji (FOTO/ VIDEO)

Ruski tenkovi uslikani su u Velikoj Britaniji, odjeknulo je ostrvskim medijima. Iako tako zvuči nije u pitanju ruska invazija, već vojna vežba britanske vojske koja se za takav scenario sprema i to očekujući početak Trećeg svetskog rata.

Ruski tenkovi (Foto: RIA)

Treći svetski rat, prema uverenju Britanaca, počela bi invazijom na Estoniju, po uzoru na invaziju koju je ruski predsednik Vladimir Putin spoveo pre dve godine u istočnoj Ukrajini, piše"  "The Sun". Britanski "Dejli mejl" takođe piše o trećem svetkom ratu kao relanoj opciji, a vojnu britansku vežbu koja simulira početka tog rata naziva "neverovatno realističnim scenarijom".
Oba lista, uz fotografije sa Salisburi ravnice gde je vežba održana, pišu da je upravo zbog toga komanda britanske vojske odlučila da tokom vežbe koristi originalno rusko naoružanje.
Čak, da bi što vernije prikazali kako bi početak Trećeg svetskog rata mogao da izgleda, Britanci su pored pravih ruskih tenkova, na vežbu izveli i vojnike u plavim uniformama koji bi trebalo da predstavljaju rusku vojsku.
"Vežba je organizovana tako da svaki detalj bude što bliži onome što bi britanski vojnici kao deo NATO trupa mogli da iskuse ukoliko Putin krene na Estoniju", piše  "The Sun".
To se odnosi i na naoružanje kojim navodno raspolaže ruska vojska, pa tako britanski tabloid navodi da je "Putinova vojska naoružana AK-47 kalašnjikov puškama", kao i da se u kopnenim operacijama oslanja na tenk T-72, kako pišu, "model koji je nedavno unapređen i čija je cena 20 miliona dolara po tenku".
Na ove navode ubrzo je odgovorio portal RT koji tvrdi da naoružanje koje su Britanci predstavili kao operativan deo ruske vojske više ili nije u upotrebi ili je zamenjen naprednijim modelom, kao i da su plave uniforme koje su korićene tokom vežbe zapravo stare sovjetske uniforme koje su za potrebe vežbe uzete iz tamošnjeg vojnog muzeja. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA