Najnovije

KOLINDA: Zna se šta mislim o "Za dom spremni"

Predsednica HR Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da se spomen-ploča hrvatskim veteranima u Jasenovcu ne može tek tako ukloniti, ako je zakon ne zabranjuje.

Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Jutjub)

Na spomen-ploči je uklesan ustaški pozdrav "Za dom spremni".
"Hrvatska je pravna država i mora poštovati zakone i propise", rekla je Grabar Kitarovićeva i dodala da je na vladi i Ministarstvu uprave da odrede "šta i kako dalje".
"Ukoliko ste pravna država, onda poštujete zakone i propise. Činjenica je da je pozdrav, odnosno sam logo regulisan propisom. To je na Ministarstvu uprave i vladi da odrede što i kako dalje. Ne možete samo tako ukloniti ploču ukoliko nju sam zakon ne zabranjuje", rekla je hrvatska predsednica. 
Dodala je da je njen stav poznat, i što se tiče pozdrava "Za dom spremni", i što se tiče svih totalitarizama kroz koje je Hrvatska prolazila poslednjih godina. 
Smatra dobrom odlukoupremijera Andreja Plenkovića o osnivanju komisije koja bi trebalo da analizira i predloži rešenje tog pitanja. 
Kitarovićeva je, nakon obeležavanja 25. godišnjice osnivanja Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane u Velikoj Gorici, rekla da bi volela da se ta komisija zadrži na, kako je rekla, istorijskim i stručnim činjenicama, a ne da sve postane široka javna rasprava "u kojoj ćemo se ponovno iscrpljivati oko pitanja prošlosti", preneo je hrvatski T-portal. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA