Najnovije

Hag nezadovoljan izveštajem vlade Srbije, danas javno ročište radikalima

Pretresno veće Haškog tribunala za danas je zakazalo javnu raspravu o nesaradnji Srbije, odnosno neispunjavanju naloga za hapšenje troje radikala Vjerice Radete, Petra Jojića i Jova Ostojića izdatog u januaru 2015. godine.
Hag (Foto: Vikipedija)

Hag (Foto: Vikipedija)

Na primedbe će u ime Vlade odgovarati koordinator pravnog tima Srbije u Hagu Saša Obradović. Ročište je zakazano za 9.30 sati. Za razliku od prethodna dva ročista današnje će biti javno, a moći će da se prati i preko sajta Tribunala, sa odloženim prenosom od pola sata. Tribunal se odlučio za raspravu nezadovoljan prvim izveštajem koji je Vlada poslala pre nedelju dana i navela da nije postupila po nalogu pošto još čeka odgovor predsednika Tribunala na pismo koje mu je uputila u decembru 2015. predlažući da se slučaj ustupi domaćem pravosuđu. Veće, međutim, smatra „da dopisivanje sa predsednikom Tribunala ne suspenduje međunarodne obaveze Srbije i ne oslobađa je dužnosti izvršavanja naloga“. Radikali, koji su optuženi za nepoštovanje suda zbog zastrašivanja, podmićivanja i uticaja na svedoke u predmetu Vojislava Šešelja, smatraju da nema pravnog osnova jer se Srbija obavezala samo da izručuje svoje državljane optužene za ratne zločine.
Pročitajte još:VELJA ILIĆ : Vučić je dobar premijer, treba ga podržatiMRZEĆE GA U ZAGREBU: Kurc tvituje na ćirilici, evo šta je napisao!ŠEŠELJ: Tramp je jasno osudio bombardovanje Srbije, nadam se da će moja podrška presuditi
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA