Najnovije

Otkriveni gravitacioni talasi - potvrđena Ajnštajnova teorija!

VAŠINGTON - Naučnici su danas u Vašingtonu objavili zapanjujuće otkriće - da su otkriveni gravitacioni talasi, što je još jedan korak ka razumevanju gravitacije i svemira.
Ajnštajn (Foto: JuTjub)

Ajnštajn (Foto: JuTjub)

Naučnici su posmatrali "uvrtanje" prostora i vremena usled sudara dve crne rupe, udaljene više od milijardu svetlosnih godina od Zemlje. Međunarodni tim naučnika tvrdi da ovo prvo detektovanje gravitacionih talasa otvara novu eru astronomije, preneo je Bi-Bi-Si. "Detektovali smo gravitacione talase", izjavio je na konferenciji za novinare u Vašingtonu Dejvid Rajc, direktor projekta koji je sproveo "Ligo Collaboration". Reč je o eksperimentu vrednom milijardu dolara, koji još od 2002. godine, uz pomoć lasera, traga za fenomenom gravitacionih talasa. Postojanje gravitacionih talasa bilo je jedno od ključnih predviđanja u Opštoj teoriji relativiteta Alberta Ajnštajna, objavljenoj 1916. godine.
Pročitajte još:SNIMAK „ĐAVOIMANE“ DEVOJKE SA OSTROGA: Otac Arsenije pustio audio snimak izgona demona! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO 18+)GAZI PO SNEGU I BLATU, PLIVA U VODI: Za ruskog „monstruma“ od vozila nema prepreka (VIDEO)
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA