Najnovije

Ruska avijacija likvidirala dvojicu komandanata terorista

Ruska avijacija je izvela udare po pozicijama militanata u Alepu. Tom prilikom likvidirana su dvojica komandanata terorističkih formacija.
Igor Konašenkov (Foto: Jutjub)

Igor Konašenkov (Foto: Jutjub)

Avioni ruske avijacije uništili su od 4. do 11. februara u Siriji skoro 1.900 terorističkih objekata tokom 510 borbenih naleta, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije. „Protekle nedelje, od 4. do 11. februara, avioni ruske avijacije u Siriji izveli su 510 borbenih letova, tokom kojih je pogođeno 1.888 terorističkih objekata u provincijama Alep, Latakija, Hama, Dejr-Ez-Zor, Dera, Homs, Haseke i Raka", rekao je Konašenkov novinarima. Teroristi teraju prema turskoj granici civile iz Alepa u Siriji, pokušavajući da dezertiraju, dok zapadne televizije to predstavljaju za posledicu, navodno, varvarskih ruskog bombardovanja, rekao je ruski general. Konašenkov je primetio da zapadne televizije predstavljaju snimke ruševina Alepa za posledice ruske operacije. „Stvar je došla do toga da snimke porušenog mnogo pre početka ruske operacije u Siriji Alepa voditelji američkih i evropskih kanala predstavljaju kao, navodne, posledice ruskog bombardovanja. Kako se kaže, oseća se ruka iskusnog dirigenta", rekao je Konašenkov. „U bandama koje su aktivne u rejonu Alepa u punom razmahu je dezerterstvo militanata. Teroristi zastrašuju lokalno stanovništvo i teraju ljude prema turskoj granici. Bacivši oružje, militanti pokušavaju da se utope u ove kolone, znajući da ruska avijacija i sirijske vladine snage nikada ne izvode udare na civilima“, rekao je Konašenkov novinarima. Ruska avijacija je likvidirala u sirijskoj provinciji Alep dva uticajna teroristička komandanta, saopštio je novinarima predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-majora Igor Konašenkov. „Tokom izvođenja vazdušnih udara avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije naneli su značajne gubitke teroristima. U provinciji Alep su ubijena dva uticajna komandanta“, rekao je Konašenkov, ne navodeći datum izvođenja udara. Ruski avioni su uništili devet kamiona sa municijom i dve jedinice oklopne tehnike u sirijskoj Latakiji. Tom prilikom ubijeno je više od 40 terorista, obavestio je Konašenkov novinare. Ruski bombarder Su-34 uništio je uporište ID u sirijskoj provinciji Dara. „U okolini grada Garije el Garbija, provincija Dera, bombarder Su-34 je izveo udar po uporištu militanata terorističke grupe DAEŠ. Direktnim pogotkom navođene bombe u potpunosti je uništeno uporište. Prema podacima radara uništene su dve jedinice oklopne tehnike terorista“, rekao je general Konašenkov.
Pročitajte još:RUSKA ZVER LOMI DŽIHADISTE: Zastrašujuća moć tenka T-90, vodi Asadove trupe u pobedu! (VIDEO)Asadova armija izbila na granicu sa Turskom – ima kontrolu nad prvih 14 kmZNA SE I KAD I GDE: Saudijska koalicija napašće Siriju iz Turske!
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA